Bliži se Uskrs i bojite se da će ljestvica opet ići gore. Povodom posta Velikog tjedna malo više pripazite na prehranu i rezultat će vas iznenaditi.
Što uraditi;
Prilika za detoksikaciju: Post nam daje tu priliku, budući da sva životinjska hrana, a time i većina zasićenih masti, nedostaju na jelovniku.
Gledajte na post kao priliku da se suzdržite od slatkiša i nemojte početi jesti nerazumne količine posnih kolačića, halve i svih vrsta posnih delicija, naglašava stručnjak Androniki Panda.
Uzimajte dovoljne količine vode kako biste se hidrirali, a pritom ne zaboravite popiti čašu vode ujutro kad se probudite.
DOBAR PONEDJELJAK
DORUČAK: 2 tosta od punog zrna pšenice s tahinijem i medom
DORUČAK: 1 voćka po izboru i 10 badema
RUČAK: 1 tanjur graha kuhanog na 1 žlici maslinovog ulja/porcija s 1 malim ječmenim oraščićem
POSLIJE PODNE: 1 voćka po izboru
VEČERA: sezonska salata s maslinovim uljem
veliki utorak
DORUČAK: smoothie: 1 čaša bademovog mlijeka, 1 žlica. chia sjemenki, 1 žlica. zobi, 1 žlica meda i 1 banana (ne zaboravite u mlijeko dodati sjemenke od prethodne noći).
DORUČAK: 1 voćka po izboru
RUČAK: salata od leće: procijedite leću i dodajte cherry rajčice, luk, kapare, malo maslinovog ulja i octa
POSLIJE PODNE: 1 voćka po izboru
VEČERA: sezonska sirova salata s 3 žlice. kvinoja, maslinovo ulje i balzam sa stevijom
Čista srijeda
DORUČAK: 1 kriška integralnog kruha s komadićima avokada, orasima i medom
DORUČAK: 1 voćka po izboru
RUČAK: pokušajte napraviti pljeskavice od povrća s krumpirom, mrkvom, kukuruzom i graškom, svidjet će vam se i ne zaboravite ih popratiti sa salatom
POSLIJE PODNE: 1 voćka po izboru
VEČERA: kuhana salata: brokula-cvjetača, šparoge, zelje s malo maslinovog ulja i limuna i 1 ječmeni orah
Veliki četvrtak
DORUČAK: 1 kriška kruha od cjelovitog zrna pšenice s malo maslaca od kikirikija i pekmeza
DORUČAK: 1 voćka po izboru i 5 oraha
RUČAK: sezonska salata i vinska hobotnica s mahunama
POSLIJE PODNE: 1 voćka po izboru
VEČERA: tortilje sa povrćem na žaru
DOBAR PETAK
DORUČAK: 1 čaša soka od naranče i 2 rižine oblatne s tahinijem od naranče
DORUČAK: 1 voćka po izboru i 5 indijskih oraščića
RUČAK: Napravite veliku salatu od sirovog ili kuhanog povrća i dodajte 2 ječmena oraha
POSLIJE PODNE: 1 voćka po izboru
VEČERA: pokušajte ispeći svoje falafele (da budu spremni za sutra u podne)
VELIKA SUBOTA
DORUČAK: 1 čaša bademovog mlijeka s 2 rižine oblatne s kakao tahinijem
DORUČAK: 1 voćka po izboru i 4 oraha
RUČAK: sezonska salata i 1 porcija falafela na žaru
POSLIJE PODNE: 1 voćka po izboru
VEČERA: sezonska salata s ječmenim oraščićem i balzamičnim preljevom
„Što se tiče Uskrsne nedjelje, ne zaboravite doručak, niti voće u jutarnjim satima, uživajte za stolom za ručak i pokušajte jesti laganu večeru poput jogurta. Dakle, ne samo da se zbog Uskrsa nećete udebljati, nego ćete vidjeti i značajan gubitak”, naglašava stručnjak.
oblik.gr