Jer špagete ne morate prelomiti na pola da biste ih skuhali

Jedna od naših najčešćih navika pri kuhanju špageta je prelomiti ih na pola prije stavljanja u lonac.

I to se možda čini zgodnim da nije pola u vodi, a pola van, ali u stvarnosti to nije autentičan način kuhanja. Zato to obično ne rade ni Talijani. Razlog zašto se cijeli špageti uopće stavljaju u lonac je da se skroz omotaju oko vilice i na taj način se umak na kraju ne baci. Ako ih slomite, poslije ih više nećete moći dobro omotati oko vilice.

Osim praktičnog razloga da špagete ne smijete lomiti tijekom kuhanja, Talijani vjeruju i da to donosi nesreću. Pa možda sljedeći put ponovno razmislite?

beba.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki