Zaliti sa žlicom kiselog vrhnja ili jogurta
Materijali
4 jabuke, oguljene, očišćene od koštice i nasjeckane
1 žlica maslaca
1 glavica luka nasjeckana
2 češnja češnjaka, otopljena
1 žlica curry praha
1 žličica mljeveni kumin
450 gr. pire od bundeve
4 sp. čaj pileća juha
1 sp. voda za čaj
Provedba
Otopite maslac u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk, češnjak, curry prah i kumin te pirjajte uz često miješanje dok luk ne omekša i ne zamiriše.
Dodajte jabuke, bundevu, temeljac, vodu i šećer. Pustite ih da prokuhaju uz često miješanje. Poklopite i smanjite toplinu na najnižu. Kuhajte 25 minuta uz povremeno miješanje.
Zgnječite juhu u multipraktiku ili blenderu.
Juhu vratite u lonac, poklopljeno zagrijte na laganoj vatri.
zvijer vijesti.gr