Zagreba Lajfhaki

Juha od bundeve s curryjem | zarpanews.gr

Zaliti sa žlicom kiselog vrhnja ili jogurta

Materijali

4 jabuke, oguljene, očišćene od koštice i nasjeckane

1 žlica maslaca

1 glavica luka nasjeckana

2 češnja češnjaka, otopljena

1 žlica curry praha

1 žličica mljeveni kumin

450 gr. pire od bundeve

4 sp. čaj pileća juha

1 sp. voda za čaj

Provedba

Otopite maslac u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk, češnjak, curry prah i kumin te pirjajte uz često miješanje dok luk ne omekša i ne zamiriše.

Dodajte jabuke, bundevu, temeljac, vodu i šećer. Pustite ih da prokuhaju uz često miješanje. Poklopite i smanjite toplinu na najnižu. Kuhajte 25 minuta uz povremeno miješanje.

Zgnječite juhu u multipraktiku ili blenderu.

Juhu vratite u lonac, poklopljeno zagrijte na laganoj vatri.

zvijer vijesti.gr

Exit mobile version