Juha od jaja i limuna sa slatkim krumpirom, bundevom i celerom

Kad se batat spoji s bundevom, rezultat okusa je jedinstven! Jednostavna juha koju vrijedi probati.

George Dimitrakopoulos

Spremno za 50′

Materijali

2 slatka krumpira

2 velika krumpira

200 gr. bundeva

5 grančica celera

2 luka

2 litre domaće ili ohlađene juhe od povrća

2 lista lovora

sol, crni papar

Za liker od jaja

2 jaja, srednja

sok i korica 2 limuna

3 žličice od juhe maslinovo ulje

sol, crni papar

Postupak

Svo povrće očistimo i operemo. Krumpir, batat, bundevu, celer narežite na male kolutiće, a luk na ploške. Zagrijte temeljac od povrća u velikom loncu. Zatim ubacimo svo povrće zajedno s lovorom i dinstamo 20-25 minuta. Začinite solju i paprom i maknite s vatre.

Jaje limun: Stavite koricu i sok od limuna, jaja, sol, papar i maslinovo ulje u zdjelu i jako snažno miješajte kuhačom za jaja ili ručnim mikserom na maloj brzini. Dodati 1 žlicu vruće juhe iz juhe uz stalno miješanje da se jaje pasterizira. Isti postupak ponovimo s još 3 žlice juhe iz lonca.

Smjesu ulijte u lonac i ponovno zagrijte na laganoj vatri 3-4 minute, samo da lagano provrije. Promiješajte i maknite s vatre. Poslužite odmah u dubokim tanjurima ili zdjelicama, po želji uz tostirani kruh.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki