Kad se batat spoji s bundevom, rezultat okusa je jedinstven! Jednostavna juha koju vrijedi probati.
George Dimitrakopoulos
Spremno za 50′
Materijali
2 slatka krumpira
2 velika krumpira
200 gr. bundeva
5 grančica celera
2 luka
2 litre domaće ili ohlađene juhe od povrća
2 lista lovora
sol, crni papar
Za liker od jaja
2 jaja, srednja
sok i korica 2 limuna
3 žličice od juhe maslinovo ulje
sol, crni papar
Postupak
Svo povrće očistimo i operemo. Krumpir, batat, bundevu, celer narežite na male kolutiće, a luk na ploške. Zagrijte temeljac od povrća u velikom loncu. Zatim ubacimo svo povrće zajedno s lovorom i dinstamo 20-25 minuta. Začinite solju i paprom i maknite s vatre.
Jaje limun: Stavite koricu i sok od limuna, jaja, sol, papar i maslinovo ulje u zdjelu i jako snažno miješajte kuhačom za jaja ili ručnim mikserom na maloj brzini. Dodati 1 žlicu vruće juhe iz juhe uz stalno miješanje da se jaje pasterizira. Isti postupak ponovimo s još 3 žlice juhe iz lonca.
Smjesu ulijte u lonac i ponovno zagrijte na laganoj vatri 3-4 minute, samo da lagano provrije. Promiješajte i maknite s vatre. Poslužite odmah u dubokim tanjurima ili zdjelicama, po želji uz tostirani kruh.
časopis za masline.gr