Zagreba Lajfhaki

Kako čistimo tave sa zagorenom hranom?

Volimo dobru hranu i volimo kuhati, zar ne? Međutim, pranje suđa i tava je druga stvar.

Rekao bih da je promukao, jer tamo gdje smo možda pekli i uživali u piletini s krumpirom u pećnici ili musaci, ostaje nam tava koju smo inače koristili s namazanom ili zagorjelom masnoćom i ponovno trljamo i opet. Svakako od studenata do glava obitelji, nema šanse da nismo bili obučeni s tepsijom.

Pa, da bismo vam pomogli, predložit ćemo vam nekoliko koraka kako biste izbjegli provesti cijelo poslijepodne perući rublje.

Što će nam trebati:

Lopatica (idealno plastična)

Soda bikarbona

Tekućina za pranje posuđa

Vruća voda

Spužva

upute:

Uzimamo lopaticu. Ostružite površinu po mogućnosti plastičnom lopaticom i uklonite što više ostataka hrane te isperite. Zatim pospite sodom bikarbonom.

Stavimo sredstvo za pranje posuđa, a zatim napunimo posudu vrućom vodom. Ostavimo na kuhinjskom pultu barem 15 minuta, ali i preko noći ako imamo vremena.

Kad vrijeme istekne, ponovno lopaticom ostružemo površinu ako nešto ostane. Bacite prljavu vodu i ponovo stavite više sode na površinu, posebno se fokusirajući na ona mjesta gdje ima ostataka masnoće. Ponovno stavite sredstvo za pranje posuđa, operite našom spužvom, pustite vruću vodu i isperite. Posuda je spremna i ostavite da se osuši.

časopis za masline.gr

Exit mobile version