Kako jednostavnim trikom skratiti vrijeme kuhanja tjestenine

Ukusna tjestenina jedan je od najbržih obroka koje možete napraviti u svakodnevnom životu. Na primjer, s nekoliko novčića i jednostavnim umakom imat ćete ukusan obrok za samo 15 minuta. Tjestenina općenito može biti brzi recept, ali postoji jednostavan trik pomoću kojeg možete još više skratiti vrijeme kuhanja.

Ključni potez za smanjenje vremena kuhanja je namakanje tjestenine u vodi prije kuhanja. Na taj način tjestenina upija vodu i omekšava, čime se skraćuje vrijeme potrebno da postane al dente. Istodobno, namakanje tjestenine pridonosi i uštedi energije.

Što učiniti da se tjestenina brže skuha

Za namakanje tjestenine, samo ulijte ih u zdjelu vode sobne temperature i ostavite 30 minuta do 2 sata. Vrijeme potrebno za namakanje ovisit će o debljini tjestenine. Tankoj tjestenini, poput špageta, potrebno je manje vremena za namakanje od deblje tjestenine, poput špageta.

Kada je vaša tjestenina gotova, dobro je ocijedite i zatim skuhajte prema uputama na pakiranju. Namočenu tjesteninu ćete morati kuhati samo 1-2 minute, umjesto 7-10 minuta koliko je potrebno za nenamočenu tjesteninu. Ocijedite tjesteninu i dodajte umak po želji.

Nekoliko korisnih savjeta

  • Ne namačite tjesteninu dulje od 2 sata jer će početi gubiti okus.
  • Nemojte namakati tjesteninu koja je već kuhana.
  • Nemojte namakati tjesteninu koja je prethodno kuhana.
  • Namakanje tjestenine je sigurna tehnika koja se može koristiti sa svim vrstama tjestenine. Samo dobro isperite tjesteninu prije kuhanja kako biste uklonili višak soli iz vode za namakanje.

enikos.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki