Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti benedict jaja

Za ukusan ručak kod kuće

Materijali

8 jaja

1/4 žličice sol

1 žličica bijeli ocat

8 kriški slanine

4 muffina, podijeliti

2 žlice maslaca, omekšalog

Za holandski umak: 4 žumanjka, 3 1/2 žlice soka od limuna, 1 žlica vode, 1/8 žlice. Worcestershire umak, 1 prstohvat mljevenog bijelog papra, 1 žličica. tople vode, ili više po potrebi (po želji), 1 fl. čajni maslac, otopljen

Provedba

Napravite Hollandaise: Umutite žumanjke, limunov sok, 1 žlicu vode, Worcestershire umak i bijeli papar u vodenoj kupki. Dodajte otopljeni maslac, 1-2 žlice odjednom, uz stalno mućenje žumanjaka. Ako Hollandaise počne biti pregust, dodajte žličicu ili dvije vruće vode. Nastavite mutiti dok se sav maslac ne sjedini. Umiješajte sol i maknite s vatre. Pokrijte poklopcem da umak ostane topao.

Napravite benedict jaja: Napunite veliki lonac s 2-3 inča vode i pustite da prokuha. Smanjite vatru na srednje nisku, ulijte ocat i pustite da voda lagano prokuha. Razbijte jaje u malu zdjelu, zatim lagano gurnite jaje u vodu koja ključa, držeći zdjelu točno iznad površine vode. Ponovite s preostalim jajima. Kuhajte jaja dok se bjelanjci ne stvrdnu, a žumanjci ne stisnu, ali ne tvrda, 2,5 do 3 minute. Jaja izvadite iz vode šupljikavom žlicom, tapkajte po kuhinjskoj krpi da uklonite višak vode i stavite na tanjur.

U međuvremenu zagrijte rešetku pećnice i na srednje jakoj vatri popirjajte slaninu.

Muffine prepecite na prethodno zagrijanom roštilju.

Premažite tostirane muffine omekšalim maslacem i na svaki stavite krišku slanine, a zatim poširano jaje. Na svaki tanjur stavite po 2 muffina i pokapajte holandskim umakom. Pospite nasjeckanim vlascem i odmah poslužite

zvijer vijesti, gr

Exit mobile version