Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti kašu prelivenu čokoladom

Ostanite siti cijelo jutro uz ovu kašu. Pospite omiljenim dodacima kao što su: banana, komadići čokolade i orasi.

Materijali:

40 gr. zob

250 ml mlijeka, orašasto mlijeko. Također, možete koristiti pola količine mlijeka i pola količine vode

1 žličica žličica mljevenog cimeta

1 žličica ekstrakta slatke vanilije

Dodaci:

granola

kriške banane

Čokoladni čips

Provedba:

Stavite zob i mlijeko u lonac i kuhajte na srednje jakoj vatri 2-3 minute ili dok ne postane gusta i kremasta smjesa. Dodajte cimet, vaniliju i još malo miksajte.

Smjesa će se zgusnuti dok se hladi, pa smanjite temperaturu neposredno prije nego što postigne željenu gustoću. Žgance izlijte u zdjelu i poslužite sa sastojcima po izboru.

časopis za masline.gr

Exit mobile version