Tost s avokadom popularan je doručak diljem svijeta. To je izdašna i ukusna kombinacija kremastog avokada i hrskavog kruha koja se može prilagoditi vašim željama.
U najjednostavnijoj verziji tost od avokada ima limunov sok, sol i papar, dok se u najsloženijoj može sastojati od kockica rajčice, krastavca i nasjeckane fete do dimljenog lososa, kapara i ukiseljenog luka.
Pola zabave tosta s avokadom je odabir sastojaka po vašoj želji.
Neke kombinacije okusa tosta od avokada koje možete isprobati:
- dimljeni losos, ukiseljeni crveni luk, mješavina začina za pecivo i svježi kopar
- izmrvljeni kozji sir, ljuti čili umak, poširano jaje i bosiljak
- pico de gallo, cilantro i sok od limete
- pečeno jaje, hrskavi čili, luk i sezam
Tostiranje kruha: Tajna pravljenja najukusnijeg tosta s avokadom
Tajna pravljenja savršenog tosta s avokadom je prženje kruha na maslinovom ulju. Ovo tostu daje bogat okus i stvara hrskavu koricu koja se ne postiže tostiranjem kruha.
Jednostavno i brzo recept za tost s avokadom
Komponente
- 1 režanj češnjaka
- Sok od 1 limuna
- Morska sol
- 2 žlice ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 kriške kruha od cjelovitog zrna pšenice
- 1 zreli avokado
- 1 prstohvat mljevene crvene paprike
Da biste izvršili recept, slijedite ove korake:
- Zdrobite češnjak u manju zdjelu i prelijte limunov sok preko češnjaka. Dodajte prstohvat soli i miješajte da se otopi.
- Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Stavite tost u tavu, često okrećući, oko 10 minuta, dok obje strane ne dobiju ravnomjernu smeđu koricu. Prebacite kruh na tanjur.
- Prerežite avokado na pola. Izvadite košticu i ogulite svaki komad. Stavite avokado s prerezanom stranom prema dolje na dasku za rezanje i narežite na ploške debljine oko 3 cm. Stavite kriške avokada na 1 krišku kruha. Lagano otopite avokado u kruhu dok ne prekrije cijelu površinu. Isti postupak ponovite s preostalom polovicom avokada i drugom kriškom kruha.
- Preko avokada nanesite malo češnjaka. Posolite, popaprite i dodajte crvenu papriku.
Ukusna verzija klasičnog recepta za tost s limunom spremna je za uživanje u bilo koje doba dana.
enikos.gr