Kako napraviti novogodišnji miris za svoj dom?

DIY aroma

Za Novu godinu je uobičajeno davati razne male darove ili male čestitke. Ponekad se dar može kupiti u trgovini, ponekad se može napraviti vlastitim rukama. Za ljubitelje potonje opcije, tu je odlična ponuda koja će vam omogućiti da se odmaknete od uobičajenog kruga raznih šalica, šampona, svijeća i ostatka liste “standardnih novogodišnjih darova”. Zašto ne biste pokušali napraviti vlastitu aromu? Pogodan je za dom ili auto i izgleda kao simpatični. Štoviše, nije ga uopće teško napraviti.

U ovom članku:

Što će vam trebati?

Popis proizvoda potrebnih za rad sastoji se od samo nekoliko stavki:

  • Soda bikarbona – 2 šalice;
  • Kukuruzni škrob – 1 šalica;
  • Voda – 1 cijela čaša i još jedna četvrtina;
  • Eterična ulja – 7-15 kapi (ovisno o željenom intenzitetu arome).
  • Tekuća prehrambena boja ili vodene boje – izborno.

Izrada poklona: ručno rađena aroma

Izrada aroma

Prvi korak je priprema samog tijesta iz kojeg će se naknadno rezati ili oblikovati mirisne figure. Ovaj proces neće oduzeti puno vremena – bit će dovoljno pet minuta. Glavna stvar je stalno miješati tijesto koje se priprema.

Pomiješajte vodu, sodu bikarbonu i škrob u loncu odgovarajuće veličine i stavite tavu na srednju vatru.

Aromatiziranje

Sastojci

U ovoj fazi po želji možete dodati boju.

Smjesa mjehuri

Nakon otprilike još jedne minute, smjesa koja je prokuhana počet će kuhati i mjehurićati, pa ćete je morati malo ostrugati sa stijenki.

Gotova mješavina

Ugasite štednjak. Sada morate dodati ulje cimeta ili bilo koja druga eterična ulja. Tradicionalno se novogodišnjim mirisima smatraju:

  • cimet,
  • dotjerati,
  • mandarinski,
  • naranča,
  • vanilija.

Prirodna eterična ulja dodajte nakon što maknete posudu sa štednjaka ili je ugasite. Inače će zbog visoke temperature ulja odmah ispariti i neće ostati u masi.

Esencijalno ulje

Nakon još nekoliko minuta, u posudi će biti potpuno pripremljena kugla tijesta. Iz vruće posude je potrebno staviti u drugu zdjelu i ostaviti da se ohladi.

Tijesto za igru

Ohlađeno tijesto se razvalja na željenu debljinu, a zatim se nožem, posebnim rezačem ili kalupom izrezuju figure. Dobiveni proizvodi se ostavljaju na miru dok se potpuno ne osuše.

Izrezivanje figura

Moguće pogreške i savjeti

Prije početka rada tijesto se mora ohladiti. Ohladiti ali ne stvrdnuti. Ako počnete raditi s vrućim proizvodom, najvjerojatnije će većina “dara” ostati na nožu, a umjesto lijepog okusa dobit ćete bezobličnu masu. Stvrdnuto tijesto, s druge strane, neće reagirati na bilo kakve utjecaje, pa ga treba povremeno promiješati tijekom procesa hlađenja.

Da se tijesto ne bi zalijepilo za radnu površinu, treba ga tretirati kukuruznim ili krumpirovim škrobom – poput brašna kada se rade pite ili.

Gotove ukrase morate sušiti na ravnoj, tvrdoj podlozi – pergament u ovom slučaju neće biti dobro rješenje, jer će vlaga koju tijesto ispusti naborati papir i proizvod će se osušiti u obliku “nabora”.

Gotov poklon

Nakon sušenja jedan dan, proizvode je potrebno okrenuti. U pravilu se potpuno osuše za dva do tri dana.

Ovaj miris za dom bit će izvrstan dodatak atmosferi nadolazećeg praznika. A također i neobičan suvenir, ukras za božićno drvce ili.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki