Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti smrznutu čokoladu za 10′

Ako volite i toplu i hladnu čokoladu, onda imamo najbolju vijest za vas. Možete uživati ​​u oba zajedno, u isto vrijeme. A opet, ova smrznuta topla čokolada postat će vaša nova opsesija tijekom cijele godine. Slažem se da zvuči kao oksimoron, ali postoji način da svoj omiljeni topli napitak pretvorite u ledenu verziju.

Što će vam trebati?

  • Miješalica
  • Mali lonac
  • Vaša omiljena čokolada
  • Kakao u prahu
  • Šećer u prahu
  • vanilija
  • Mlijeko
  • Led

Recept za 4 porcije

140 grama vaše omiljene čokolade u malim komadićima

1/2 šalice šećera u prahu

1-1/2 žlice kakaa u prahu

1 žličica ekstrakta vanilije

2 šalice punomasnog mlijeka

4 šalice leda

Preljev po izboru, poput bombona, šlaga ili posipa

Postupak

Korak 1: Baza

Temelj izvrsne vruće čokolade, ledene ili ne, prava je baza. Dakle, pomiješajte čokoladu, kakao, šećer u prahu i jednu šalicu mlijeka (drugu šalicu sačuvajte za kasnije) u malom loncu. Zagrijte na srednje jakoj vatri miješajući dok se čokolada ne otopi i smjesa postane glatka. Ugasite vatru prije nego što zavrije.

Korak 2: Umiješajte smrznutu toplu čokoladu

Sada je vrijeme da izvadite svoj blender. Ulijte čokoladnu smjesu zajedno s drugom šalicom mlijeka, ekstraktom vanilije i ledom. Zatim tucite dok smjesa ne postane glatka.

Korak 3: Ukrasite

Poslužite u šalici ili čaši koju želite, ali svakako dodajte mali ukras.

časopis za masline.gr

Exit mobile version