Zagreba Lajfhaki

Kako očistiti pećnicu bez deterdženata

Kuhinjsku pećnicu potrebno je redovito čistiti jer je zagorenu masnoću teško ukloniti ako je ostavite dulje vrijeme. Brisanje vlažnom krpom nakon svake upotrebe nije dovoljno za uklanjanje tvrdokornih mrlja od kuhanja.

Zbog toga biste trebali povremeno, uz brzo čišćenje koje slijedi nakon kuhanja, obaviti općenitije i intenzivnije čišćenje.

Iako na tržištu postoje razni proizvodi koje možete nabaviti, postoji i opcija za ekološko čišćenje prirodnim sastojcima koji imaju iste, a možda i bolje rezultate.

Čišćenje pećnice sodom bikarbonom

U posudi pomiješajte vodu sa sodom bikarbonom da dobijete gustu kremu. Rasporedite smjesu po svim površinama vaše pećnice dok je topla i ostavite da se mrlje namaču 5 do 30 minuta, prije nego što je uklonite vlažnom krpom. Tamo gdje postoji mrlja možda ćete morati lokalno izribati spužvom. Zatim očistite vlažnom krpom.

Čišćenje pećnice pijeskoma

Napunite lonac vodom i pustite da zavrije. Čim lonac skinete s vatre, u vodu uspite vrećicu amonijaka.

Stavite lonac nepoklopljen u pećnicu i ostavite preko noći.

Sljedeći dan obrišite pećnicu suhom krpom: čak i zagorjela masnoća skinut će se jednostavnim brisanjem.

Ocat i limun

Ostali prirodni sastojci koji imaju učinak čišćenja su ocat i limun, koje također možete koristiti u navedenim mješavinama za čišćenje.

enikos.gr

Exit mobile version