Kako skuhati savršene svinjske kotlete u tavi

Svinjski kotleti s kostima obično se mogu peći u pećnici, ali mogu biti jednako sočni i ukusni iu tavi. Samo slijedite naše savjete…

Svinjski odresci, ako se pravilno ispeku u tavi, dobiju savršenu koricu, a iznutra ostaju sočni i ukusni. Tajne njihove ukusnosti kriju se u brzom mariniranju prije kuhanja koje će pomoći da meso omekša.

Za početak zamolite svog mesara da vam nareže debele odreske, koji će uspjeti ostati sočniji u tavi. Sada na kuhinjskom pultu, umjesto da odreske lupate batom za meso, izbodite ih vilicom na nekoliko mjesta kako bi meso omekšalo i pomogla marinadi da prodre.

Za marinadu, pomiješajte 3 šalice vode s ½ šalice soli i ¼ šalice smeđeg šećera dok se šećer i sol ne otope. Umočite 2-4 odreska i stavite u hladnjak na 30 minuta do 8 sati, ovisno o tome koliko vremena imate prije pečenja.

Kada ih želite skuhati izvadite ih iz marinade, obrišite upijajućim papirom za pečenje i pecite u gusanoj posudi koju ste zagrijali na srednje jakoj vatri dok se ne počne dimiti. Pecite ih 1 minutu sa svake strane dok ne stvore koricu i počnu puštati masnoću u tavi. Zatim smanjite vatru na srednju i nastavite kuhati 8-10 minuta redovito okrećući odreske.

Maknite posudu s vatre i ulijte 2 žličice. žlice maslaca, nekoliko grančica svježe majčine dušice i 2 izlomljena režnja češnjaka. Izmiješajte i žličicom uzimajte otopljeni maslac i njime prelijte odreske. Okrenete ih i ponovite. Ostavite ih u tavi 5-7 minuta pa ih poslužite popraćene umakom iz tave.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki