Zagreba Lajfhaki

Kaneloni punjeni sardinama

Cannelloni se ne pune samo mljevenim mesom. Isprobajte ih s drugim nadjevom od srdela.

od strane Dine Nikolaou

Spremno za 13:30′

Materijali

2 velike zrele rajčice, oguljene, naribane

1 šalica tople vode

400 g kaneloni

2-3 žličice. juha galette (prezle)

Za nadjev

1.200 gr. sardine, filetirane, grubo nasjeckane

3 mlada luka, sitno nasjeckana

4 češnja češnjaka, vrlo sitno nasjeckana

2 žličice juhe od pinjola

2 velike zrele rajčice, oguljene, nasjeckane

2 žličice juha od crnog ribiza

½ šalice svježeg lišća metvice, nasjeckanog

½ šalice nasjeckanog lišća peršina

2 žličice žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Za nadjev: U velikoj tavi koja se ne lijepi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i pirjajte mladi luk 3-4 minute dok ne uvene. Dodajte češnjak, pirjajte još pola minute dok ne pusti aromu te dodajte pinjole, nasjeckane rajčice, grožđice, sol i papar.

Pustite da zakipi, smanjite vatru (od srednje do niske) i kuhajte 5 minuta. Maknite tavu s vatre, dodajte začinsko bilje i sardine i dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 180°C, na otporima. U zdjeli pomiješajte naribane rajčice s vrućom vodom. Žlicom rasporedite pola smjese u dublji pleh i protresite da ide svuda.

Nadjevom punite kanelone i slažite ih u pleh, jedan do drugog. Pospite preostalom rajčicom i pospite galetom. Pecite u pećnici oko 1 sat dok kaneloni ne omekšaju i poslužite ih vruće.

časopis za masline.gr

Exit mobile version