Danas za vas imamo bezglutenski recept na bazi heljdinog brašna, sastojka koji smatramo jednostavno savršenim za pripremu mekih slastica.
Naš današnji recept je vrlo jednostavan, to je jedan od onih recepata za koje su vam potrebni samo zdjela, oklagija i tava. Očito je korištenje pećnice obavezno!
Ali koje promjene možete učiniti? Prije svega, heljdino brašno možete zamijeniti rižinim brašnom. Nakon smeđeg šećera s bijelim šećerom, ulje s kokosovim uljem ili suncokretovim uljem. Kolačiće možete puniti i džemovima, maslacima od sušenog voća ili čokoladnim kremama. Ali pogledajmo zajedno recept.
Materijali
200 gr. heljdino brašno
50 gr. krumpirov škrob
80 gr. smeđi šećer
1/2 vrećice praška za pecivo
1 vrećica vanilina
1 jaje
50 ml maslinovog ulja
50 ml mlijeka po izboru
Prstohvat soli
Za punjenje kolačića
Krema od lješnjaka po izboru
Provedba
Sve suhe sastojke stavite u zdjelu pa ih dobro promiješajte pa dodajte sve mokre sastojke. Zatim mijesite tijesto dok ne postane čvrsto. Po potrebi razvaljajte tijesto s malo brašna.
Oblikujte kolačiće i na polovici napravite rupe oblikujući male krafne. Zatim ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15-20 minuta. Kad su pečeni, ostavite kolačiće da se ohlade i zatim punite rupe po želji. Mi smo odabrali kremu od lješnjaka.
Uživati.
jenny.gr