Keksi s kremom od heljde i lješnjaka

Danas za vas imamo bezglutenski recept na bazi heljdinog brašna, sastojka koji smatramo jednostavno savršenim za pripremu mekih slastica.

Naš današnji recept je vrlo jednostavan, to je jedan od onih recepata za koje su vam potrebni samo zdjela, oklagija i tava. Očito je korištenje pećnice obavezno!

Ali koje promjene možete učiniti? Prije svega, heljdino brašno možete zamijeniti rižinim brašnom. Nakon smeđeg šećera s bijelim šećerom, ulje s kokosovim uljem ili suncokretovim uljem. Kolačiće možete puniti i džemovima, maslacima od sušenog voća ili čokoladnim kremama. Ali pogledajmo zajedno recept.

Materijali

200 gr. heljdino brašno

50 gr. krumpirov škrob

80 gr. smeđi šećer

1/2 vrećice praška za pecivo

1 vrećica vanilina

1 jaje

50 ml maslinovog ulja

50 ml mlijeka po izboru

Prstohvat soli

Za punjenje kolačića

Krema od lješnjaka po izboru

Provedba

Sve suhe sastojke stavite u zdjelu pa ih dobro promiješajte pa dodajte sve mokre sastojke. Zatim mijesite tijesto dok ne postane čvrsto. Po potrebi razvaljajte tijesto s malo brašna.

Oblikujte kolačiće i na polovici napravite rupe oblikujući male krafne. Zatim ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15-20 minuta. Kad su pečeni, ostavite kolačiće da se ohlade i zatim punite rupe po želji. Mi smo odabrali kremu od lješnjaka.

Uživati.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki