Keramička peć: Zašto je nikada ne smijete čistiti kada je prevruće

Jeste li ikada pokušali očistiti keramičku ploču za kuhanje nakon što ste maknuli hranu s vida? Ako ne, ne pokušavajte. Najbolje bi ga bilo ostaviti da se malo ohladi, jer pokušavati ga očistiti dok je prevruć nije najbolja ideja…

Točnije, ako ga u toj fazi odlučite polivati ​​bilo kakvim sredstvom za čišćenje, sigurno štetite svom zdravlju. Čak će i najblaža sredstva za čišćenje zbog visokih temperatura ispariti u zrak koji udišete.

Ako ne koristite sredstvo za čišćenje već samo spužvu ili krpu, onda opet postoji mogućnost da zbog ovako visoke temperature plastična ili sintetička vlakna dospiju u zrak, a time i u vaša pluća.

Drugo, visoke temperature nisu idealni uvjeti za ispravno djelovanje bilo kojeg sredstva za čišćenje. Dakle, ako odlučimo očistiti kuhinju kada je prevruće, riskiramo udisanje toksina.

Kada je idealno vrijeme za čišćenje keramičke kuhinje? To možete učiniti kad god ne kuhate ili ne čistite kuću. Ipak, nemojte isključiti da bude malo topao (ne potpuno ohlađen).

U ovoj fazi možete lakše ukloniti tvrdokorne mrlje, ali bez opasnosti od udisanja nečega štetnog za vaše zdravlje.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki