Zagreba Lajfhaki

Keramička ploča za kuhanje: najučinkovitiji načini čišćenja

Keramičku ploču za kuhanje nije jednostavno čistiti i postoji velika opasnost od ogrebanja ako ne koristite odgovarajuće metode čišćenja.

Evo jednostavnih načina da vaša staklena ploča za kuhanje ostane svjetlucava.

Kako ukloniti tvrdoglavo zagorjelu hranu

Važno je ukloniti zagorenu hranu što je prije moguće kako bi se izbjeglo stvaranje korice na ploči za kuhanje. Obavezno koristite neabrazivnu opciju poput paste za zube ili octa kako biste izbjegli grebanje površine. Naravno, prije nego počnete, provjerite je li štednjak isključen i ploča za kuhanje ohlađena.

Metoda 1: pasta za zube

Za teške mrlje trebat će vam nešto jako. Pasta za zube koja sadrži sodu bikarbonu svakako će učiniti bolji posao. Utrljajte pastu za zube na područja ploče za kuhanje sa zagorenom hranom i ostavite da djeluje 15 minuta. Vlažnom krpom obrišite pastu za zube za sjajnu, čistu površinu.

Metoda 2: Ocat

Osim kuhanja, ocat je ključni sastojak za čišćenje kuće, s višestrukom upotrebom. Ako ga već ne koristite, preporučujemo ga! Za najbolje rezultate pretočite ocat u bočicu s raspršivačem, obilato poprskajte površinu za kuhanje i vlažnom krpom obrišite zagorenu hranu.

Kako staklenu površinu za kuhanje održavati čistom

Metoda 1: Osnove

Oslanjamo se na provjerene i prave kuhinjske suputnike: sodu bikarbonu i ocat.

Počnite tako što ćete provjeriti je li vaš štednjak hladan. Poprskajte ili lagano obrišite površinu bijelim octom. Ovo će ukloniti mrvice i druge lagane ostatke. Zatim pospite obilan sloj sode bikarbone po cijeloj površini. Namočite stari ručnik (dovoljno velik da pokrijete štednjak) u toplu vodu – raširite ga po površini prekrivenoj sodom bikarbonom. Pustite da odstoji barem 15 minuta.

Koristite ručnik da obrišete sodu bikarbonu – vjerojatno ćete morati isprati ručnik i obrisati se nekoliko puta. Kao blago abrazivno sredstvo, soda bikarbona će ukloniti svu tu prljavštinu i ostatke, ali ne brinite – toliko je blaga da uopće neće ogrebati vašu staklenu ploču za kuhanje. Kad ste gotovi, dobro isperite.

Metoda 2: Koristite višenamjensko sredstvo za čišćenje

Metoda sode bikarbone i octa jednostavan je način za čišćenje štednjaka materijalima koji su vam pri ruci, ali se također možete ograničiti na sredstva za čišćenje opće namjene koja imate po kući.

Za čišćenje poprskajte ploču za kuhanje velikom količinom sredstva za čišćenje. Zatim kuhinjskom krpom nježno, ali čvrsto kružnim pokretima obrišite staklo. Ovo općenito uklanja smeđe mrlje.

Vaša staklena ploča sada bi trebala biti očišćena od krhotina, sluzi i prljavštine.

časopis za masline.gr

Exit mobile version