Zagreba Lajfhaki

Kolač od maslaca od kikirikija i karamele

Ukusan i jednostavan kolač Akisa Petretzikisa – spreman za 15 minuta

Sastojci za 10-12 porcija

150 gr. maslac, + ekstra za formu

200 gr. kristalni šećer

4 jaja, srednja

150 gr. maslac od kikirikija, glatki

100 gr. punomasno mlijeko

350 gr. pšenično brašno, + dodatak za oblik

1 žlica prašak za pecivo

80 gr. bombona, maslaca ili mlijeka

sol

Za posluživanje

karamel sirup

sladoled

kikiriki, slani

lišće mente

Provedba

Zagrijte pećnicu na 170°C na zraku.

Ulijte maslac i šećer u zdjelu i mutite ručnim mikserom velikom brzinom 3-4 minute dok ne postane pjenasto.

Smanjite brzinu na srednju i uz mućenje dodajte jedno po jedno jaje.

Dodajte maslac od kikirikija i nastavite s mućenjem.

Dodajte mlijeko i tucite još nekoliko sekundi.

U drugu zdjelu uspite brašno, prašak za pecivo, karamele i sol te promiješajte žlicom.

Smjesu brašna prebacite u tekuću smjesu i miješajte žlicom dok se sastojci ne homogeniziraju.

Pravokutni kalup za tortu 10×30 cm namazati maslacem i posuti brašnom.

Smjesu prebacite u kalup i dobro rasporedite silikonskom lopaticom.

Po želji namastite nož i okomito zarežite tortu po sredini da se otvori prilikom pečenja.

Prebacite formu u pećnicu i pecite 55-60 minuta na gornjoj rešetki.

Izvadite kalup iz pećnice, izvadite kalup i ostavite da se ohladi 20-30 minuta.

Za posluživanje

Narežite na komade i poslužite s karamel sirupom, sladoledom, kikirikijem i listićima mente.

akispetretzikis.com

Exit mobile version