Komponente
Za tortu
- 140 gr. kokosovo brašno, + dodatno za posipanje
- 1 žlica cimet, u prahu
- 1 žlica soda bikarbona
- 1 žlica prašak za pecivo, bez glutena
- 1/2 žličice sol
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- 9 jaja, srednjih
- 250 gr. eritritol
- 150 gr. procijeđeni jogurt, 0%
- 1 žlica ekstrakt vanilije
- 400 gr. mrkva, naribana
- 80 gr. orasi, nasjeckani
- maslinovo ulje, za namaz
Za glazuru
- 500 gr. lagani krem sir
- 150 gr. eritritol
- 1 žlica ekstrakt vanilije
Za posluživanje
Metoda izvršenja
Za tortu
- Zagrijte pećnicu na 160°C na zraku.
- U zdjelu stavite kokosovo brašno, cimet, sodu, prašak za pecivo, sol, muškatni oraščić i promiješajte žlicom.
- U zdjelu za miješanje ulijte jaja, eritritol i mutite pjenjačom srednjom brzinom dok smjesa ne postane pjenasta.
- Dodajte jogurt, ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok smjesa ne postane homogena.
- Dodajte smjesu brašna iz zdjele, naribanu mrkvu, orahe i miješajte dok ne postane homogena.
- Smjesu podijeliti u 2 okrugla kalupa promjera 20 cm koje smo nauljili i pobrašnili.
- Pecite u pećnici 30-35 minuta dok kolač ne porumeni i ne bude pečen iznutra.
- Izvadite posude iz pećnice i ostavite sa strane da se ohlade.
Za glazuru
- Krem sir, eritritol i ekstrakt vanilije stavite u zdjelu miksera i mutite pjenjačom srednjom brzinom dok smjesa ne postane pjenasta.
Za sastav
- Premažite malo glazure na tanjur za posluživanje tako da se prvi biskvit zalijepi za nju.
- Nazubljenim nožem zarežite gornju stranu spužvi kako biste dobili ravnu površinu. Izrezani biskvit ne bacamo! Držimo ga sa strane dok nam ne zatreba.
- Stavite jedan biskvit sa prerezanom stranom prema dolje na tanjur i žlicom rasporedite 1/3 glazure.
- Stavite nekoliko komada izrezanog biskvita u sredinu tako da se drugi biskvit može pritisnuti na vrh, a da se krema ne razlije.
- Dodajte drugu spužvu – ponovno s odrezanom površinom prema dolje – i rasporedite ostatak glazure po cijeloj površini.
- Okolo dodajte nekoliko oraha, strugotine od izrezanog biskvita i poslužite.
akispetretzikis.com