Kolač od mrkve bez šećera | zarpanews.gr

Komponente

Za tortu

  • 140 gr. kokosovo brašno, + dodatno za posipanje
  • 1 žlica cimet, u prahu
  • 1 žlica soda bikarbona
  • 1 žlica prašak za pecivo, bez glutena
  • 1/2 žličice sol
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 9 jaja, srednjih
  • 250 gr. eritritol
  • 150 gr. procijeđeni jogurt, 0%
  • 1 žlica ekstrakt vanilije
  • 400 gr. mrkva, naribana
  • 80 gr. orasi, nasjeckani
  • maslinovo ulje, za namaz

Za glazuru

  • 500 gr. lagani krem ​​sir
  • 150 gr. eritritol
  • 1 žlica ekstrakt vanilije

Za posluživanje

Metoda izvršenja

Za tortu

  • Zagrijte pećnicu na 160°C na zraku.
  • U zdjelu stavite kokosovo brašno, cimet, sodu, prašak za pecivo, sol, muškatni oraščić i promiješajte žlicom.
  • U zdjelu za miješanje ulijte jaja, eritritol i mutite pjenjačom srednjom brzinom dok smjesa ne postane pjenasta.
  • Dodajte jogurt, ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok smjesa ne postane homogena.
  • Dodajte smjesu brašna iz zdjele, naribanu mrkvu, orahe i miješajte dok ne postane homogena.
  • Smjesu podijeliti u 2 okrugla kalupa promjera 20 cm koje smo nauljili i pobrašnili.
  • Pecite u pećnici 30-35 minuta dok kolač ne porumeni i ne bude pečen iznutra.
  • Izvadite posude iz pećnice i ostavite sa strane da se ohlade.

Za glazuru

  • Krem sir, eritritol i ekstrakt vanilije stavite u zdjelu miksera i mutite pjenjačom srednjom brzinom dok smjesa ne postane pjenasta.

Za sastav

  • Premažite malo glazure na tanjur za posluživanje tako da se prvi biskvit zalijepi za nju.
  • Nazubljenim nožem zarežite gornju stranu spužvi kako biste dobili ravnu površinu. Izrezani biskvit ne bacamo! Držimo ga sa strane dok nam ne zatreba.
  • Stavite jedan biskvit sa prerezanom stranom prema dolje na tanjur i žlicom rasporedite 1/3 glazure.
  • Stavite nekoliko komada izrezanog biskvita u sredinu tako da se drugi biskvit može pritisnuti na vrh, a da se krema ne razlije.
  • Dodajte drugu spužvu – ponovno s odrezanom površinom prema dolje – i rasporedite ostatak glazure po cijeloj površini.
  • Okolo dodajte nekoliko oraha, strugotine od izrezanog biskvita i poslužite.

akispetretzikis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki