Zagreba Lajfhaki

Kolačići od jabuka s maslacem

Kolačići su delicija koju volimo raditi kod kuće i uživati ​​uz kavu ili kao slatki međuobrok koji nam daje energiju u svako doba dana. I najbolji; Svaki put kad pečemo kolačiće, kuća miriše cijeli dan. Ovog puta imamo recept koji će natjerati djecu i odrasle da pričaju i traže ga uvijek iznova.

Zašto; Jer ovo su mekani kolačići koje svi vole, s dva ukusna sastojka poput jabuke i maslaca! Da, dobro ste čuli, dodat ćemo i maslac koji će se otopiti u pećnici i učiniti naše kolačiće još neodoljivijim!

Da vidimo što će nam trebati:

Sastojci za 21 kolačić

12 žličica žlice neslanog maslaca

3/4 granuliranog šećera, podijeliti

2 1/2 žličice slatki cimet u prahu

21 mekani bombon s maslacem

3/4 šalice smeđeg šećera

1 veliko jaje

1 žličica slatki ekstrakt vanilije

1/2 žličice slatka krupna nerafinirana sol

2 šalice višenamjenskog brašna

1 paketić gotove slastičarske kreme

1 žličica slatka soda bikarbona

1 veća ili 2 male slatke jabuke

Postupak

Puter ostaviti van frižidera da omekša. Zatim ga stavite u zdjelu miksera (ili u veliku zdjelu ako koristite ručni mikser).

U međuvremenu napravite šećerni premaz. Ulijte 1/2 šalice granuliranog šećera i cimet u prahu u malu zdjelu i promiješajte.

Stavite 2 plitke tepsije obložene neprianjajućim papirom u pećnicu i zagrijte je na 180°C. U međuvremenu odmotajte 21 bombon s maslacem (kako biste bili spremni za upotrebu).

Ulijte smeđi šećer i preostalu 1/4 granuliranog šećera u zdjelu s maslacem. Nastavkom koji nazivamo K mutiti na srednjoj-jakoj brzini dok ne pobijeli i postane pahuljast, oko 2-3 minute. Dodajte jaje, ekstrakt vanilije i sol i tucite oko 30 sekundi dok se ne sjedine.

Zatim u drugu zdjelu uspite brašno, pripremljenu smjesu za slastičarsku kremu, sodu i ostatak cimeta te pjenjačom izmiješajte. Zatim ovu smjesu ulijte u mikser i tucite na srednjoj brzini, oko minutu i pol, dok se ne sjedine.

Ogulite jabuke i izvadite im jezgru. Narežite ih na kockice od pola centimetra dok ne napunite volumen od jedne i pol šalice. U smjesu s tijestom dodati jabuke i laganom brzinom miješati da se sastojci sjedine.

Žličicom za sladoled oblikujemo kuglice od tijesta. Stavite 1 nezamotani slatkiš u sredinu tijesta i pokrijte drugom kuglom tijesta. Zadnju kuglu tijesta tako oblikujemo dok se karamel potpuno ne zatvori u nju. Lopticu valjajte u zdjeli sa smjesom šećera i cimeta dok ne bude pokrivena sa svih strana.

Posljednje dijelove tijesta stavljamo na tepsije dok ne dobijemo 6 kolačića na svakoj tepsiji s istim praznim prostorom između njih. Preostalo tijesto stavite u hladnjak. Pecite 9 minuta. Tepsije okrenemo tako da strana koja je bila unutra ide naprijed, a ona koja je bila gore ide dolje. Pecite još 7-9 minuta, dok rubovi lagano ne porumene.

Pustite da se kolačići potpuno ohlade na rešetki. Ponovite postupak s preostalim tijestom.

časopis za masline.gr

Exit mobile version