Zagreba Lajfhaki

Kolačići s karameliziranim bademima | zarpanews.gr

Ovaj recept Steliosa Parliarosa za kourabiedes uključuje karamelizirane bademe koji će ih zasigurno učiniti još neodoljivijima!

Materijali

Za 1 kg

Za pročišćeni maslac

300 gr. pročišćeni maslac (od 400-450 g maslaca)

Za kurabije

110 gr. šećer u prahu

1 mahuna vanilije

600 gr. brašno

½ žličice slatki prašak za pecivo

30 gr. crni rum

Za karamelizirane bademe

75 gr. šećer

60 gr. voda

150 gr. badem bijela

Postupak

Za bistrilo maslaca: Maslac narežite na komadiće i pustite da se otopi u vodenoj kupki ili u mikrovalnoj pećnici bez miješanja. Čisti maslac skinite s površine, odvojite ga od mlijeka. Čisti maslac ostaviti neko vrijeme u hladnjaku da se smrzne.

Za kourabiede: Mikserom mutite maslac velikom brzinom oko 20 minuta. Što više tučemo, tijesto će biti bolje. Oštrim nožem razdvojite mahunu vanilije i u smjesu uspite sjemenke zajedno s prosijanim brašnom i praškom za pecivo. Nastavite mutiti i dodajte rum i karamelizirane bademe.

Tucite još 2-3 minute dok se tijesto ne formira. Oblikujte kuglice od 15 g. u okruglim kalupima za kekse. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C 20-25 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se dobro ohlade. Kourabiede kuhajte na pari i stavite na tanjur.

Za karamelizirane bademe: U manjoj posudi navlažite šećer vodom i stavite na vatru. Kuhajte dok se sirup ne zagrije na 116°C, a zatim ulijte bademe i neprestano miješajte. Prvo počnu šećeriti. Nastavite miksati dok se ne karameliziraju.

Nakon što su se dobro karamelizirale, rasporedite po neljepljivom papiru ili silikonskoj površini i ostavite da se ohlade.

časopis za masline.gr

Exit mobile version