Zagreba Lajfhaki

Koliko često trebate čistiti svoje kuhinjske ormariće?

Kuhinju treba uvijek održavati čistom ne samo da bi izgledala lijepo, već uglavnom iz higijenskih razloga.

Stoga je dobro svakodnevno čistiti pult i ne ostavljati neoprano posuđe u sudoperu. Ali to nisu jedine točke koje moraju ostati čiste.

Tu su i ormarići u koje stavljamo hranu, tanjure, pribor za jelo i općenito posuđe i razne alate.

Ovo su također točke koje preskačete kada dođe vrijeme za temeljitije čišćenje.

Ali problem počinje kada skupljaju prljavštinu, prašinu, pa čak i bakterije. Kako biste bili sigurni da ne ugrožavate svoje zdravlje, stručnjaci za čišćenje preporučuju pranje ormarića svaki do najviše tri mjeseca.

Razlog za ovaj vremenski raspon je taj što svatko ima drugačiju rutinu čišćenja te kako i koliko često je koristi.

No, ono što ne smijete preskočiti gotovo svakodnevno je brisati ih izvana kako se prašina i masnoća od kuhanja ne bi skupljale.

Što se tiče čišćenja i pranja unutrašnjosti, najbolje je dobro izribati područje kako biste uklonili prljavštinu i sve ostatke s otvorenih pakiranja hrane.

Koristite blago višenamjensko sredstvo za čišćenje, s tekućinom za pranje posuđa razrijeđenom u vodi, ili ako želite prirodniji način, možete namočiti krpu bijelim octom, pustiti da odstoji 5 do 10 minuta i zatim obrisati novom krpom.

spirossoulis.com

Exit mobile version