Zagreba Lajfhaki

Kolios na pek papiru sa krompirom

Čoljak je vrlo ukusna, ali i dosta masna riba. Stavili smo ga na aromatični sloj koji smo zamotali u papir za pečenje. Nitko neće osjetiti… miris pečenja.

Gruzije Kofina

Spreman za 45′

Materijali

1 kg (ili 2 koli po osobi) iznutrica i glava dobro opranih

2 srednja krumpira, sličnog oblika, očišćena

4-5 grančica metvice razdijelite na listiće

1-2 limuna, vrlo tanko narezana

½ šalice maslinovog ulja

morske soli (afrina) ili malo krupne soli, papar

Za mariniranje:

⅓ šalice soka od limuna

⅓ šalice bijelog vina

2 manja režnja češnjaka, tanko narezana

nekoliko listića metvice

Postupak

Koliće pospite krupnom soli i paprom te ih stavite u posudu koja može stati u jedan sloj. Sastojke za mariniranje pomiješajte i prelijte preko coulisa. Pokrijte i stavite u hladnjak na 1 sat.

Pripremite krumpir: narežite ga na vrlo tanke okrugle ploške kao čips. Kuhajte ih u slanoj vodi 3 minute i pažljivo ih ocijedite da se ne polome.

Uzmite krišku krumpira i u sredinu stavite list mente. Pokrijte lim drugom kriškom (u biti stvarajući komad tosta). Nastavite postupak s ostalim sastojcima. Procijenite oko tri dvostruke kriške za svaku ribu. Pospite ih s malo soli i papra.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Coulis ocijedite od marinade i podijelite na četiri ili pet dijelova. Obložite pult papirom za pečenje i stavite kekse na sredinu. Svaku ribu pokrijte s tri duple kriške krumpira i kriškom limuna.

Ribe poškropite s malo ulja i zamotajte ih papirom za pečenje kako tekućina ne bi curila tijekom pečenja. Nastavite s ostatkom sastojaka.

Paketiće stavite na lim i pecite u pećnici 20-25 minuta.

časopis za masline.gr

Exit mobile version