Kolios u tavi s limunadom od slanutka

Prekrasno jelo koje na izvrstan način spaja ljetnu zelenu zelenu zelenu zelenu zelenu zelenu zelenu zelenu zelenu granu s mahunarkama.

Spremno za 1:20′

Materijali

4 srednje ogrlice, oguljene

250 g slanutak kuhan

sok i korica 1 limuna

5 žličica juha od maslinovog ulja

4 svježe glavice luka nasjeckane

1 režanj češnjaka nasjeckan

150 ml temeljca od povrća

85g sušene rajčice ocijeđene od ulja

1 šalica krupno nasjeckanog bosiljka

sol i svježe mljeveni zeleni papar

Postupak

Filete posolite i popaprite i stavite u cjedilo.

U dubljoj tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja i pirjajte luk i češnjak 2 minute. Dodajte slanutak, koricu limuna i dobro promiješajte. Ulijte povrtni temeljac, sušene rajčice i pirjajte 3-5 minuta dok se okusi ne povežu. Posolite, popaprite i pustite da se slanutak ohladi.

U neprianjajuću tavu ulijte preostalo maslinovo ulje i kad se zagrije pecite riblje filete na srednje jakoj vatri 3 minute sa svake strane. Bolje je to učiniti u dvije rate.

Slanutku dodajte limunov sok, sol, svježe mljeveni zeleni papar i bosiljak, promiješajte i poslužite na tanjure. Na svaki tanjur stavite po dva fileta korabice i ukrasite dodatnim bosiljkom.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki