Prekrasno jelo koje na izvrstan način spaja ljetnu zelenu zelenu zelenu zelenu zelenu zelenu zelenu zelenu zelenu granu s mahunarkama.
Spremno za 1:20′
Materijali
4 srednje ogrlice, oguljene
250 g slanutak kuhan
sok i korica 1 limuna
5 žličica juha od maslinovog ulja
4 svježe glavice luka nasjeckane
1 režanj češnjaka nasjeckan
150 ml temeljca od povrća
85g sušene rajčice ocijeđene od ulja
1 šalica krupno nasjeckanog bosiljka
sol i svježe mljeveni zeleni papar
Postupak
Filete posolite i popaprite i stavite u cjedilo.
U dubljoj tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja i pirjajte luk i češnjak 2 minute. Dodajte slanutak, koricu limuna i dobro promiješajte. Ulijte povrtni temeljac, sušene rajčice i pirjajte 3-5 minuta dok se okusi ne povežu. Posolite, popaprite i pustite da se slanutak ohladi.
U neprianjajuću tavu ulijte preostalo maslinovo ulje i kad se zagrije pecite riblje filete na srednje jakoj vatri 3 minute sa svake strane. Bolje je to učiniti u dvije rate.
Slanutku dodajte limunov sok, sol, svježe mljeveni zeleni papar i bosiljak, promiješajte i poslužite na tanjure. Na svaki tanjur stavite po dva fileta korabice i ukrasite dodatnim bosiljkom.
časopis za masline.gr