Zagreba Lajfhaki

Krompir salata sa jogurtom i mrkvom

Ukusan i lagan obrok koji ćete napraviti jednostavno i brzo.

Materijali

4 kuhana krumpira

2 mrkve oguljene i naribane

4 žlice maslinovog ulja

2 režnja češnjaka, naribana

sok od pola limuna

500 grama procijeđenog jogurta

1 čajna žličica soli

10 svježih listića mente, sitno nasjeckanih (ili 1 žličica suhe)

1 žličica crvene paprike

svježe mljeveni crni papar

Provedba

Kuhajte krumpir u loncu s dovoljno vode oko 35 minuta te posolite i popaprite. Nakon što omekšaju narežite ih na kockice.

Tome dodamo naribanu sirovu mrkvu, malo papra, crvene paprike, soli i soka od limuna.

Od ovog pirea oblikujte kuglice.

U zdjelu u jogurt dodajte malo ulja, papar, svježe naribani češnjak i izmiješajte pjenjačom da se sastojci dobro sjedine.

Pospite metvicom. Na svaki tanjur stavite tri kuglice po osobi.

zvijer vijesti.gr

Exit mobile version