Zagreba Lajfhaki

Krufini s maslacem | zarpanews.gr

Fantastičan slatkiš Akisa Petretzikisa, idealan prilog za doručak ili popodnevnu kavu

Za cruffine

50 gr. kristalni šećer

1 žlica suhi kvasac

180 gr. voda, mlaka

150 gr. tvrdo brašno

150 gr. brašno p.o.c.

50 gr. maslac, smrznut

200 gr. maslac, na sobnoj temperaturi

Za posluživanje

džem od jagoda

lišće mente

šećer u prahu

cimet, u prahu

Provedba

U posudu za miješanje dodati šećer, kvasac, vodu i pjenjačom jako dobro izmiješati dok se kvasac ne otopi.

Dodati brašno za sve namene, oštro brašno, 50 gr. maslac i tucite mikserom kukom 8 do 10 minuta da upije maslac.

Kada se tijesto odvoji od stijenki miksera, gotovo je.

Prebacite tijesto u pobrašnjenu zdjelu, pokrijte ga folijom i ostavite 45 minuta da se diže.

Radnu površinu dobro pobrašnimo, tijesto izrežemo na 4 jednaka dijela i svako tijesto rastanjimo valjkom da napravimo traku 60×20 cm.

Na svako tijesto rasporedite po 50 gr. maslac na sobnoj temperaturi.

Svako tijesto prerežite vodoravno na dva dijela tako da napravite dvije tanje trake. Jednu traku smotamo u čvrstu roladu, stavimo je na drugu i opet smotamo, oko prve.

Prerežite rolat vodoravno na pola i zarolajte kao spiralu.

Isti postupak ponavljamo sa preostalim komadima tijesta.

Premjestite cruffine u kalup za muffine premazan maslacem. Pokrijte formu ručnikom, ostavite 45 minuta da se tijesto digne.

Zagrijte pećnicu na 180°C na zraku.

Maknite ubrus i pecite 30 minuta s roštiljem na najvišoj poziciji.

Poslužite s džemom od jagoda, mentom, šećerom u prahu i cimetom u prahu.

akispetretzikis.com

Exit mobile version