Zagreba Lajfhaki

Kuhana ljetna salata | zarpanews.gr

Fina salata s ukusnim kuhanim povrćem koju ćemo poslužiti na tanjuru prelivene laganim dresingom

autora Iliasa Mamalakisa

Spreman za 45′

Materijali

3 velika krumpira

4 tikvice

4 srednje mrkve

4 crvendaća

350 g mahune, svježe, očišćene

2 cijele rajčice

1 srednji komorač

Za preljev

1 šalica maslinovog ulja

1 žličica juha od senfa

1 žličica juha od vinskog octa

sok od 1 limuna

1 žličica juhe od origana

Sol papar

Postupak

Prvo pripremite preljev: Stavite sve sastojke zajedno u blender, miksajte 1-2 minute i ostavite preljev sa strane.

Krompir ogulite, tikvice i mrkvu očistite i počnite kuhati: Krumpir skuhajte u loncu s puno slane vode. Nakon 10 minuta dodajte tikvice, mrkvu, očišćene mahune, komorač i dvije cijele rajčice.

Cveklu nakon što je dobro operete, skuhajte je u posebnom loncu, kako ostatak sastojaka ne bi pocrvenio. Tako sve kuhate dok ne omekšaju.

Uzmete veliki tanjur i prvo stavite krumpir. Stavite ih na stranu, pored njih stavite četiri tikvice, pored mrkve i komorača. Svježi grah pokupite šupljikavom žlicom i također stavite na tanjur. Na kraju kuhanu ciklu oguliti, narezati na trakice i dodati u kuhano povrće. Na vrh staviti cijele kuhane rajčice i pritisnuti ih vilicom da se otope i napune tanjur sokom. Prelijte ukusnim preljevom, po želji posolite i poslužite.

časopis za masline.gr

Exit mobile version