Fina salata s ukusnim kuhanim povrćem koju ćemo poslužiti na tanjuru prelivene laganim dresingom
autora Iliasa Mamalakisa
Spreman za 45′
Materijali
3 velika krumpira
4 tikvice
4 srednje mrkve
4 crvendaća
350 g mahune, svježe, očišćene
2 cijele rajčice
1 srednji komorač
Za preljev
1 šalica maslinovog ulja
1 žličica juha od senfa
1 žličica juha od vinskog octa
sok od 1 limuna
1 žličica juhe od origana
Sol papar
Postupak
Prvo pripremite preljev: Stavite sve sastojke zajedno u blender, miksajte 1-2 minute i ostavite preljev sa strane.
Krompir ogulite, tikvice i mrkvu očistite i počnite kuhati: Krumpir skuhajte u loncu s puno slane vode. Nakon 10 minuta dodajte tikvice, mrkvu, očišćene mahune, komorač i dvije cijele rajčice.
Cveklu nakon što je dobro operete, skuhajte je u posebnom loncu, kako ostatak sastojaka ne bi pocrvenio. Tako sve kuhate dok ne omekšaju.
Uzmete veliki tanjur i prvo stavite krumpir. Stavite ih na stranu, pored njih stavite četiri tikvice, pored mrkve i komorača. Svježi grah pokupite šupljikavom žlicom i također stavite na tanjur. Na kraju kuhanu ciklu oguliti, narezati na trakice i dodati u kuhano povrće. Na vrh staviti cijele kuhane rajčice i pritisnuti ih vilicom da se otope i napune tanjur sokom. Prelijte ukusnim preljevom, po želji posolite i poslužite.
časopis za masline.gr