Čistoća kuhinje je važna, ali čišćenje pećnice može biti težak i zastrašujući zadatak. Zato ga svi izbjegavaju ili barem čine na silu. Prema istraživanju, čišćenje pećnice najomraženiji je kućanski posao u Velikoj Britaniji.
Glavni razlog zašto je čišćenje pećnice tako teško je taj što se hrana i masnoća koje upadnu u pećnicu zapravo zapeku i zalijepe za površinu.
Kako biste to izbjegli, važno je očistiti pećnicu nakon svake uporabe. To će pomoći da vaša pećnica ostane čista i u dobrom stanju, te uštedjeti vrijeme i probleme u budućnosti.
Jednostavna metoda za čišćenje tvrdokorne masnoće bez ribanja
Čišćenje pećnice može biti težak i dugotrajan zadatak, ali postoji nekoliko trikova koji vam ga mogu olakšati.
Za dnevne ostatke:
- Očistite pećnicu dok je još vruća. To će omekšati masnoću i prljavštinu i olakšati njihovo uklanjanje.
- Upotrijebite krpu natopljenu vodom za brisanje unutarnjih površina.
- Za uklanjanje mrlja od masnoće koristite kuhinjski papir.
Za tvrdokorne masnoće:
Pomiješajte 2 žlice sode bikarbone s 1 žličicom vode kako biste napravili pastu.
Nanesite pastu na hladne površine pećnice i ostavite da djeluje preko noći.
Ujutro očistite pastu vlažnom krpom.
Trik s neljepljivim papirom
Kako biste olakšali čišćenje pećnice, na dno pećnice možete staviti neljepljivi papir. To će pomoći u zadržavanju masnoće i prskanja. S ovim trikovima svoju pećnicu možete održavati čistom iu dobrom stanju, a da je ne morate satima ribati.
enikos.gr