Lagan i jednostavan recept za tjesteninu s lignjama i kremom od krumpira

Ova tjestenina s lignjama i kremom od krumpira je prekrasna.

Špageti su omiljena hrana s beskonačnim kombinacijama. Danas ćemo ih spojiti s lignjama, jednim od omiljenih sastojaka grčke kuhinje. Krajnji rezultat će vam se svidjeti, pogotovo ako ste ljubitelj tjestenine. Pogledajmo zajedno recept.

Materijali

320 gr. tjestenina

400 gr. male lignje očišćene (svježe ili smrznute)

2 srednja krumpira

1 režanj češnjaka

Maslinovo ulje

Sol, papar po ukusu

Provedba

Krompir očistite i narežite na sitne komade, stavite u lonac na malo ulja i pustite da se zagrije. Zatim dolijevajte vrućom vodom dok ne budu pokriveni, posolite i kuhajte 6 do 8 minuta. Kad su gotovi, uz pomoć blendera ih otopimo dok ne dobijemo kremu i ostavimo sa strane.

U istom loncu zagrijte žlicu ulja i propirjajte češanj češnjaka, dodajte lignje i kuhajte na jakoj vatri 3-4 minute, tek toliko da lignje pobijele i ne budu prozirne. Ovako će ostati super mekani.

U isto vrijeme skuhajte tjesteninu u puno blago posoljene vode prema uputama na pakiranju. A kad su gotove, ocijedite ih i prebacite u lonac s lignjama. Na kraju dodajte kremu od krumpira i sve miksajte na laganoj vatri.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki