Lagani desert s višnjama i mascarponeom

Lagani desert s višnjama i mascarpone kremom! Vrlo ukusan i originalan desert. Impresionirati će i nitko neće zamisliti koliko ga je lako napraviti!

Spremno za 20′

od Argyrosa Barbarigoua

Sastojci za 8 porcija

2½ sp. crno vino

1 sp. šećer

1 narančina kora

500 grama trešnje bez koštica prerezati na pola

1½ sp. mascarpone sir

2½ žlice med od majčine dušice

3 žlice krupno nasjeckanih pistacija

Provedba

U manji lonac najprije stavite vino, šećer i narančinu koricu.

Neka se smjesa zagrije.

Višnje dodajte čim prokuha.

Smanjite vatru i pustite da kuha 2 minute.

Prebaciti u staklenu zdjelu da prestane kuhati, zamrznuti poširane višnje.

U posudi umutite mascarpone i med dok se ne sjedine.

U čašama za martini ili visokim čašama s drškom izjednačite smrznute višnje s njihovim sokom. Izjednačite mascarpone kremu. Pospite pistacijama.

argiro.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki