Lagani desert s višnjama i mascarpone kremom! Vrlo ukusan i originalan desert. Impresionirati će i nitko neće zamisliti koliko ga je lako napraviti!
Spremno za 20′
od Argyrosa Barbarigoua
Sastojci za 8 porcija
2½ sp. crno vino
1 sp. šećer
1 narančina kora
500 grama trešnje bez koštica prerezati na pola
1½ sp. mascarpone sir
2½ žlice med od majčine dušice
3 žlice krupno nasjeckanih pistacija
Provedba
U manji lonac najprije stavite vino, šećer i narančinu koricu.
Neka se smjesa zagrije.
Višnje dodajte čim prokuha.
Smanjite vatru i pustite da kuha 2 minute.
Prebaciti u staklenu zdjelu da prestane kuhati, zamrznuti poširane višnje.
U posudi umutite mascarpone i med dok se ne sjedine.
U čašama za martini ili visokim čašama s drškom izjednačite smrznute višnje s njihovim sokom. Izjednačite mascarpone kremu. Pospite pistacijama.
argiro.gr