Zagreba Lajfhaki

Lagani mousse od jogurta s jagodama i limunom

Mousse od jagoda i limuna od jogurta je vrlo jednostavan, ali stvarno ukusan desert. Svježe, lagane i savršene za ljeto.

Mousse je jedan od najjednostavnijih i najbržih deserata. Ukusno bez kuhanja, u kojem možete raditi bezbroj varijacija. Danas smo odlučili pripremiti ukusan mousse od jogurta s jagodama i limunom od nekoliko sastojaka koje svi imamo u hladnjaku.

Ne bismo dodavali šećer jer korišteni sastojci daju pravu slatkoću ovom mousseu koji je lagan i vrlo svjež. U njemu možemo uživati ​​odmah ili nakon što je neko vrijeme odstajao u hladnjaku.

Kako bi bilo da probate? Sigurni smo da će vam se svidjeti.

Materijali

250 ml vrhnja

250 gr. jogurt

200 g jagoda + cijele za dekoraciju

½ limuna + ribana korica + sok + kriške za ukras

Provedba

Krenimo od vrhnja u posudi električnom miješalicom. Zatim dodajte jogurt i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Sada podijelite kremu od jogurta na pola i stavite je u dvije različite zdjelice.

Jagode sitno narežite i izmiksajte mikserom. Pire od jagoda koji imamo umiješamo u polovicu kreme, dobro miješamo žlicom dok ne dobijemo homogenu smjesu. Mousse od jagoda je spreman.

Prelazimo na mousse od limuna. U drugu polovicu kreme dodajte naribanu koricu i sok od pola limuna te dobro promiješajte.

Naše dvije vrste moussea su spremne. Preostaje nam samo složiti desert u čašama, počevši od izrade baze. Uzmite kolačiće i zdrobite ih po 4 u svaku čašu.

Mousse sastavljamo izmjenjujući dva okusa u svakoj čaši: prvo stavite dvije velike žlice moussea od limuna, lagano ga pritiskajući stražnjom stranom žlice. Sada na vrh stavite dvije žlice moussea od jagoda. Na isti način postupamo s ostalim čašama, izmjenjujući mousse.

Na kraju ukrasite kriškama limuna i cijelim jagodama. Ukusan i svjež mousse od jogurta s jagodama i limunom je spreman.

jenny.gr

Exit mobile version