Sladoled Stratciatella je u top-5 najomiljenijih svjetskih okusa, a zašto ne, jer je okus broj 1, vanilija, obogaćen komadićima kuverture. Probajte ga u najlakšoj verziji i imat ćete sladoled u hladnjaku cijelo ljeto!
Materijali
Porcije: 6-8
500 gr. vrhnje 35% masti, hladno
1 paket zaslađenog mlijeka, hladno
3 žličice žlica ekstrakta vanilije
200 gr. kuverture, izrezati na srednje nepravilne komade
100 gr. pahuljice kuverture
Za posluživanje
korneti za sladoled
čokoladni sirup
kuvertura, rastopljena
Savjeti
Sladoled možemo obogatiti sa 150 gr. mascarpone sira koji dodamo prije zaslađenog mlijeka.
Postupak
Mikserom umutiti vrhnje u šlag i dodati vaniliju i zaslađeno mlijeko. Prestanite tući i dodajte nadjev, promiješajte, prebacite u zdjelu s poklopcem i zamrznite 5-6 sati.
Sladoled poslužite u kornetima i zdjelicama uz čokoladni sirup ili otopljenu kuverturu.
časopis za masline.gr