Zagreba Lajfhaki

Lako i brzo pripremamo ukusan sladoled od banane

Ovaj sladoled od banane voli cijela obitelj jer je jednostavan za napraviti, a samim time i vrlo ukusan. Pa da vidimo koliko brzo i jednostavno možemo to napraviti, jer ljeto je možda na izmaku, ali nitko ne prestaje uživati ​​u dobrom domaćem sladoledu.

Materijali

4 sp. nemasnog kiselog vrhnja

2 1/2 sp. šećer

1 prstohvat soli

4 velika jaja, na sobnoj temperaturi, lagano tučena

4 sp. punomasno vrhnje

1 limenka evaporiranog mlijeka (150 ml)

3 žličice žlica ekstrakta vanilije

2 šalice zgnječenih zrelih banana (oko 4-5 srednjih)

Postupak

U velikom širokom loncu zagrijte nemasno vrhnje na 80°C i u njega uspite šećer i sol, miješajući dok se ne otope. U posebnoj posudi umutite jaja i u njih ulijte dio smjese od vrhnja. Zatim sve ulijte u lonac uz stalno miješanje. Temperaturu malo snižavamo bez prestanka miješanja, dok smjesa ne padne na 70°C i prekrije poleđinu metalne žlice za juhu.

Maknite posudu s vatre. Ohladite smjesu stavljanjem posude iznad velike posude s ledenom vodom. Miješajte još 2 minute. Uz mućenje dodajte punomasno vrhnje, mlijeko i ekstrakt vanilije. Umivaonik omotajte prozirnom plastičnom folijom i pritisnite je na površinu kreme. Ostavite smjesu u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći.

Zatim izvadite smjesu iz hladnjaka i dodajte banane, dobro promiješajte. Aparat za sladoled napunite do dvije trećine i napravite sladoled prema uputama proizvođača. Kada je naš sladoled gotov, prebacimo ga u posudu prikladnu za zamrzavanje i zamrznemo 2-4 sata prije posluživanja.

Dodatni savjeti

Trebaju li banane zamrznuti?

Ne. Ovaj recept zahtijeva da se banane na sobnoj temperaturi ravnomjerno uklope u smjesu za sladoled.

Može li ovaj recept biti bez mliječnih proizvoda?

To se svakako može napraviti, ali će imati drugačiju teksturu. Mliječne kreme možemo zamijeniti mliječnom zamjenom po izboru, a evaporirano mlijeko kokosovim mlijekom. Ako ste vegan, jaja također možete izostaviti. Ipak, imajte na umu da će se bez masnoće sladoled dulje smrzavati i biti manje kremast.

Kako se čuva sladoled od banane?

Čuvati u hermetički zatvorenim posudama prikladnim za zamrzavanje do mjesec dana.

časopis za masline.gr

Exit mobile version