Lazanje s povrćem, maslinama i sirevima

Tanke naslage listova obgrljene su bezbrojnim kombinacijama sastojaka, a kuhanje u pećnici jedan je od razloga zašto toliko volimo ove tjestenine!

Gruzije Kofina

Spremno za 1:20′

Materijali

2 patlidžana, srednje veličine

4 tikvice

2 zelene paprike

2 crvene paprike

malo nasjeckanih cvjetova tikvice

1 šalica svježe bamije ili graha ili oboje

2 srednje glavice luka, sitno nasjeckane

3-4 češnja češnjaka nasjeckana

150 g crne masline bez koštice

1 ljuta papričica

4 šalice svježe naribane rajčice

1 šalica izmrvljenog feta sira

2 šalice ribanog pecorina ili cephalograviera

1 paket širokih lazanja

maslinovo ulje

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Patlidžane narežite na kockice, tikvice na ploške, a paprike na male četvrtaste komade.

Patlidžane posolite i pirjajte nekoliko minuta na maslinovom ulju u velikoj dubljoj tavi. Vaditi ih šupljikavom žlicom i u tepsiju stavljati posoljene tikvice i cvjetove. Po potrebi dodajte još malo maslinovog ulja. Pirjajte ih i izvadite šupljikavom žlicom. Dodajte luk i feferon par minuta i pirjajte dok ne uvenu, dodajte češnjak i na kraju papriku i bamiju. Kuhate ih 10 minuta.

U tavu vratite ostatak pirjanog povrća, dvije šalice naribane rajčice, posolite i popaprite, poklopite i kuhajte na srednjoj vatri 25-30 minuta. Probajte sol. Umiješajte nasjeckane masline, feta sir i pola naribanog sira.

Posudu za pećnicu namažite uljem, prekrijte čašom naribane rajčice i na to složite sloj lazanja.

Pokrijte ih polovicom briama. Povrh stavite još jedan sloj lazanja, pokrijte briamom i završite završnim slojem lazanja. Površinu prekrijte preostalom naribanom rajčicom, posolite, popaprite i pospite naribanim sirom.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 20 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da odstoji 10 minuta, narežite na komade i poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki