Zanimljiv prijedlog za pilav s lignjama, obogaćen “intervencijom” ouza koji mu daje izrazitu aromu.
spreman za sat vremena
od Ioanne Stamoulos
Materijali
1½ kg lignji, očišćenih i opranih
1½ šalice američke riže
1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana
1½ šalice rajčica, oguljenih i nasjeckanih
2 šalice vode
½ šalice maslinovog ulja
4 žličice ouzo juha
nasjeckani peršin za ukrašavanje
Sol papar
Postupak
Lignje narežite na deblje ploške, a pipke na pola.
Na ulju pirjajte luk dok ne omekša i dodajte lignje. Kad promijene boju i popiju vodu, ugasite ih uzom.
Dodajte rajčicu, sol i papar. Poklopite lonac i pirjajte lignje 10 minuta ili dok ne omekšaju. Dodajte dvije šalice vode i kada prokuha dodajte rižu. Pirjajte nepoklopljeno 15 minuta. Ugasite vatru i pokrijte lonac kuhinjskim papirom i poklopcem da riža upije tekućinu. Poslužite na tanjure i obilato pospite peršinom.
časopis za masline.gr