Zagreba Lajfhaki

Lignje s rižom i umakom od rajčice

Zanimljiv prijedlog za pilav s lignjama, obogaćen “intervencijom” ouza koji mu daje izrazitu aromu.

spreman za sat vremena

od Ioanne Stamoulos

Materijali

1½ kg lignji, očišćenih i opranih

1½ šalice američke riže

1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana

1½ šalice rajčica, oguljenih i nasjeckanih

2 šalice vode

½ šalice maslinovog ulja

4 žličice ouzo juha

nasjeckani peršin za ukrašavanje

Sol papar

Postupak

Lignje narežite na deblje ploške, a pipke na pola.

Na ulju pirjajte luk dok ne omekša i dodajte lignje. Kad promijene boju i popiju vodu, ugasite ih uzom.

Dodajte rajčicu, sol i papar. Poklopite lonac i pirjajte lignje 10 minuta ili dok ne omekšaju. Dodajte dvije šalice vode i kada prokuha dodajte rižu. Pirjajte nepoklopljeno 15 minuta. Ugasite vatru i pokrijte lonac kuhinjskim papirom i poklopcem da riža upije tekućinu. Poslužite na tanjure i obilato pospite peršinom.

časopis za masline.gr

Exit mobile version