Zagreba Lajfhaki

Lignje sa začinskim biljem i čilijem

Lignje, hrskave i vrlo ukusne, najbolji su izbor za ove dane koji još podsjećaju na ljeto

od strane Dine Nikolaou

Materijali

1 kg liganja očistiti, narezati na ploške

ulje sjemenki za prženje

cvijet soli

svježi luk sitno narezan

1-2 čili papričice

1 šaka nasjeckanog kikirikija

sok limete ili limuna

malo cilantra ili peršina, nasjeckanog

Za pohanje

nešto mlijeka

1 šalica brašna

1 šalica kukuruznog brašna

Sol papar

Postupak

U jedan tanjur ulijte malo mlijeka, au drugom pomiješajte brašno i kukuruzno brašno s dosta soli i papra.

Napunite tavu 1/3 uljem od sjemenki i ostavite da se dobro zagrije. Lignje prvo umočite u mlijeko, a zatim u brašno. Pržite lignje u serijama 1-2 minute ili dok ne postanu zlatne i hrskave. Ocijedite 1 minutu na kuhinjskom papiru i pospite solju.

Ako ste ljubitelj ljutih okusa, pomiješajte ih na tanjuru s malo nasjeckanog luka, čili papričice, kikirikija i soka limete ili limuna. Završite s cilantrom ili peršinom koji im dobro pristaje i dobit ćete jelo koje podsjeća na etno kuhinju.

časopis za masline.gr

Exit mobile version