Lignje, hrskave i vrlo ukusne, najbolji su izbor za ove dane koji još podsjećaju na ljeto
od strane Dine Nikolaou
Materijali
1 kg liganja očistiti, narezati na ploške
ulje sjemenki za prženje
cvijet soli
svježi luk sitno narezan
1-2 čili papričice
1 šaka nasjeckanog kikirikija
sok limete ili limuna
malo cilantra ili peršina, nasjeckanog
Za pohanje
nešto mlijeka
1 šalica brašna
1 šalica kukuruznog brašna
Sol papar
Postupak
U jedan tanjur ulijte malo mlijeka, au drugom pomiješajte brašno i kukuruzno brašno s dosta soli i papra.
Napunite tavu 1/3 uljem od sjemenki i ostavite da se dobro zagrije. Lignje prvo umočite u mlijeko, a zatim u brašno. Pržite lignje u serijama 1-2 minute ili dok ne postanu zlatne i hrskave. Ocijedite 1 minutu na kuhinjskom papiru i pospite solju.
Ako ste ljubitelj ljutih okusa, pomiješajte ih na tanjuru s malo nasjeckanog luka, čili papričice, kikirikija i soka limete ili limuna. Završite s cilantrom ili peršinom koji im dobro pristaje i dobit ćete jelo koje podsjeća na etno kuhinju.
časopis za masline.gr