Lignje u umaku od rajčice s basmati rižom

Pržene i sočne lignje kuhamo s basmati rižom. Zasitno i posno jelo za cijelu obitelj

Spreman za 35′

Materijali

1-1 ½ sp. basmati riža

1 šalica kave maslinovo ulje

1 glavica luka, naribana ili nasjeckana

1 režanj češnjaka, nasjeckan

600 gr. smrznute lignje u kriškama

1 žličica slatka dimljena paprika, slatka ili malo ljuta

3 komorača

250 gr. rajčica, svježa ili konzervirana, naribana

1/3 vezice svježeg komorača, nasjeckanog

Sol papar

Postupak

Za rižu: Stavite rižu u posudu s puno vode i ostavite 10′. Ulijte u cjedilo i dobro isperite. Rižu prebacite u lonac s puno slane, hladne vode i stavite na vatru. Kad prokuha, smanjite vatru na srednju i pustite da kuha 7-10 minuta, ovisno o riži. Čim je gotovo ulijte u cjedilo i miješajte drvenom kuhačom da postane pjenasto.

Za lignje: Koromač očistite i narežite na četvrtine. Smrznute lignje ostaviti u cjedilu da se ocijede od tekućine, a zatim ih dobro obrisati kuhinjskim papirom, da se potpuno osuše, inače će pustiti puno ulja prilikom prženja. Ako su veliki komadi, prepolovite ih.

U široki lonac ili dublju tavu ulijte ekstra djevičansko maslinovo ulje i nakon što zagori, na srednjoj vatri propirjajte naribani luk. Čim zasjaji dodajte češnjak i promiješajte. Ubacite još smrznute lignje i papriku te dobro promiješajte i pustite da prokuhaju sa svojom tekućinom. Neka se krčkaju oko 10 minuta.

Dodajte komorač, prelijte svježom rajčicom, komoračem i pola čaše vode. Začinite solju i paprom i kuhajte na srednjoj vatri dok jelo ne upije tekućinu, a umak se zgusne. Poslužite vruće na tanjure, preko basmati riže.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki