Metoda koju odaberete za kuhanje i sastojci koje koristite određuju je li hrana zdrava. Ali nije to jedino što igra ulogu u konačnom rezultatu.
Stanje posuđa koje ćete koristiti igra važnu ulogu u vašem zdravlju, a to potvrđuje i liječnica koja je otkrila koje posuđe NE koristi. Bilo bi dobro poslušati i njezin savjet. Bolje spriječiti nego liječiti!
Posuđe koje morate odmah zamijeniti
“Ne koristim izgrebane tave koje se ne lijepe ili tave čiji se dijelovi ljušte s površine. Obično biram posude od nehrđajućeg čelika ili lijevanog željeza (najčešće od lijevanog željeza)”, dr. Poonam Desai, koji se specijalizirao za zdravlje, dugovječnost i kondiciju.
Posude koje su pretrpjele bilo kakvo oštećenje površine, dakle, mogu otpustiti i prenijeti milijune mikroplastike i endokrinih disruptora (riječ je o tvarima s endokrinim djelovanjem koje utječu na hormonalni sustav ljudi i imaju štetne učinke) u hranu koju taj dan pojedete. .vrijeme kuhanja I neka to bude kuhana brokula ili cvjetača. Nije važno.
Mogu utjecati na plodnost, pa čak i povećati šanse za nastanak raka”, objašnjava liječnik.
Ukratko: kako biste izbjegli konzumaciju mikroplastike ili uzrok endokrinog poremećaja u vašem tijelu i bilo koji drugi zdravstveni problem, bolje je da istrošene ili oštećene tave u kuhinji zamijenite novima.
damski.gr