Zagreba Lajfhaki

Linguine Amatriciana s kaparima | zarpanews.gr

Poznato jelo od tjestenine podrijetlom iz talijanskog Amatricea, u ukusnoj verziji chefa Giannisa Liokasa, garnirano kaparima.

Materijali

50 ml d.p. maslinovo ulje

250 gr. dimljena panceta (ili špek), nasjeckana

250 gr. luk, nasjeckani

1 režanj češnjaka, nasjeckan

50 gr. bijelo vino

250 gr. Concasse rajčice (iz konzerve)

250 gr. svježe rajčice, nasjeckane

5 gr. svježa ljuta čili papričica (pepperoncino), nasjeckana

2 lista lovora

2 žlice kapare za posluživanje

sol

Postupak

U velikom loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pirjajte pancetu 1-2 minute. Dodajte luk i češnjak i nastavite pirjati 1-2 minute. Ugasiti s vinom i ostaviti 1′ da alkohol ispari.

Dodajte rajčice, papriku i lovorov list. Posolite, dobro promiješajte i kuhajte 10-15 minuta, dok ne ispari višak tekućine i umak se zgusne.

Skuhajte linguine prema uputama na pakiranju i čim su gotovi, malo po malo ih hvataljkama prebacite u lonac s umakom. Dobro izmiješajte i odmah poslužite ukrašeno kaparima.

časopis za masline.gr

Exit mobile version