Ljetne bruskete s feta kremom i karameliziranim breskvama

Ove ljetne bruskete su jako ukusne i posebne.

Bruskete su savršene kada nemate vremena ili vam se ne da kuhati. Čak i ako su bruskete jednostavno jelo, možete napraviti gurmanske verzije sa specifičnim sastojcima. Baš poput onih ljetnih brusketa u kojima je okus fete u kontrastu sa slatkoćom karameliziranih breskvi, stvarajući savršenu kombinaciju. Gotovi za 15 minuta, savršeni su za brzo predjelo ili brzinski ručak. Ali pogledajmo sastojke za njihovu pripremu

Materijali

8 kriški raženog ili integralnog kruha

200 gr. posni sir

3 breskve ili nektarine

Svježi ružmarin

10 gr. maslac

2 žlice šećera (30 g)

Maslinovo ulje

Papar

Provedba

Počinjemo s pripremom feta kreme. Fetu narežite na kockice. Kockice zajedno s 4-5 žlica vode, 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, prstohvatom papra i nekoliko iglica ružmarina stavimo u zdjelu blendera i sve miksamo dok ne dobijemo glatku i homogenu kremu.

U tepsiji rastopimo maslac pa dodamo breskve koje smo prethodno oprali i narezali na kockice. Kad počnu cvrčati, pospite ih šećerom. Kuhajte 5 minuta lagano miješajući da se šećer rasporedi i da se breskve ravnomjerno karameliziraju.

Kruh narežite na kriške i prepecite ih na tavi (ili u pećnici) nekoliko minuta. Stavite kriške kruha na tanjur. Podijelite feta kremu na svaku krišku i posložite slasne komadiće breskve.

Ljetne bruskete s feta kremom i karameliziranim breskvama spremne su za uživanje.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki