Ove ljetne bruskete su jako ukusne i posebne.
Bruskete su savršene kada nemate vremena ili vam se ne da kuhati. Čak i ako su bruskete jednostavno jelo, možete napraviti gurmanske verzije sa specifičnim sastojcima. Baš poput onih ljetnih brusketa u kojima je okus fete u kontrastu sa slatkoćom karameliziranih breskvi, stvarajući savršenu kombinaciju. Gotovi za 15 minuta, savršeni su za brzo predjelo ili brzinski ručak. Ali pogledajmo sastojke za njihovu pripremu
Materijali
8 kriški raženog ili integralnog kruha
200 gr. posni sir
3 breskve ili nektarine
Svježi ružmarin
10 gr. maslac
2 žlice šećera (30 g)
Maslinovo ulje
Papar
Provedba
Počinjemo s pripremom feta kreme. Fetu narežite na kockice. Kockice zajedno s 4-5 žlica vode, 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, prstohvatom papra i nekoliko iglica ružmarina stavimo u zdjelu blendera i sve miksamo dok ne dobijemo glatku i homogenu kremu.
U tepsiji rastopimo maslac pa dodamo breskve koje smo prethodno oprali i narezali na kockice. Kad počnu cvrčati, pospite ih šećerom. Kuhajte 5 minuta lagano miješajući da se šećer rasporedi i da se breskve ravnomjerno karameliziraju.
Kruh narežite na kriške i prepecite ih na tavi (ili u pećnici) nekoliko minuta. Stavite kriške kruha na tanjur. Podijelite feta kremu na svaku krišku i posložite slasne komadiće breskve.
Ljetne bruskete s feta kremom i karameliziranim breskvama spremne su za uživanje.
jenny.gr