Zagreba Lajfhaki

Ljetni tartovi s ricottom i povrćem bez kuhanja

Ovi tartovi s ricottom i povrćem idealno su jelo pogotovo sada kada je vruće i ne želimo paliti pećnicu u kuhinji.

Sa samo nekoliko sastojaka, poput suhog voća, zobenih zobi i ukusnih osušenih rajčica, pripremamo ove ukusne torte bez pečenja koji svojom jednostavnošću zadovoljavaju sve ukuse.

Materijali

100 gr. sušene rajčice

100 g zobenih pahuljica

100 gr. miks orašastih plodova (bademi, lješnjaci, orasi, pistacije)

300 gr. ricotta

50 g cherry rajčica

100 gr. bundeve

100 gr. papar

1 mladi luk

150 gr. tanko narezana salama

U zdjeli omekšajte sušene rajčice u kipućoj vodi i ostavite da odstoje 10 minuta.

U blenderu istucite zobene pahuljice i orahe. Zatim dodajte dobro ocijeđene sušene rajčice i nastavite miješati mikserom dok ne dobijete gustu smjesu.

4 kalupa za tart (promjera 10/12 cm) obložite papirom za pečenje i podijelite smjesu. Smjesu pritisnite stražnjom stranom žlice, stvarajući sloj od oko 1 centimetar. Stavite forme u hladnjak na najmanje 30 minuta.

Tikvice, papriku, mladi luk i cherry rajčice sitno nasjeckajte. Zatim od salame uzmemo kriške i zarolamo ih u malu rolicu. Stavite ricottu u zdjelu i pomiješajte je s dvije žlice maslinova ulja, soli i paprom. Izvadite tartove iz hladnjaka i punite ih prvo ricottom, a potom povrćem narezanim na kockice, mladim lukom, cherry rajčicama i završite salamom.

jenny.gr

Exit mobile version