Zagreba Lajfhaki

Maslac od orašastih plodova: kako ih pravilno čuvati

Maslac od orašastih plodova zauvijek je ušao u naše živote posljednjih godina. Dok nam se u prošlosti maslac od kikirikija činio nečim egzotičnim, sada ga većina kućanstava – pogotovo onih s djecom – svakako ima u svom ormariću. Čak iu supermarketima postoji veliki izbor maslaca od orašastih plodova, ali sigurno je najbolje rješenje kupiti ih u delikatesama ili čak specijaliziranim trgovinama i proizvođačima, gdje ćete pronaći širi izbor.

Ako volite orašaste plodove, maslac od orašastih plodova savršen je hranjiv doručak. Samo nemojte pretjerivati ​​s količinama, jer iako su bogati hranjivim tvarima, ujedno su i krcati kalorijama. Naši favoriti su maslac od lješnjaka, maslac od badema i maslac od indijskih oraščića, ali maslac od pistacija je najbolji izbor!

Budući da su vrlo kalorični, prije nego što kupite maslac od oraha, preporučujemo vam pažljivo pogledajte etiketu i odaberite proizvod bez dodanog šećera.

Ako često koristite maslac od orašastih plodova, primijetit ćete da je na vrhu staklenke kada je otvorite, a mokri sloj. To je apsolutno nešto normalanšto u biti pobjegne i ugradi se u maslac ako protresete pakiranje ili ga promiješate žlicom ili nožem prije nego ga namažete na kruh ili upotrijebite na neki drugi način.

Kako sve to možete izbjeći? Na vrlo jednostavan način koji smo pronašli gdje drugdje? na društvenim mrežama! Koje je ovo praktično rješenje? Njihovo čuvanje ne treba raditi na tradicionalan način, već malo više… neortodoksno! Zapravo, trebali bi stavljamo u naš ormar naopako! Naravno, dovoljno je paziti da smo dobro zatvorili poklopac, kako ne bi došlo do neugodnih nezgoda!

I još nešto o njoj održavanje one koje definitivno niste očekivali. Nakon što ih otvorite, najbolje ih je čuvati u hladnjaku. Reći ćete nam da se u hladnjaku stvrdnu i tada namaz postaje noćna mora. I bili biste u pravu. Međutim, pa im dajete još 3 mjeseca roka trajanja, jer u ormaru traju oko 3 mjeseca, a u hladnjaku ne više od 6 mjeseci.

U ovom drugom slučaju, najbolje ga je izvaditi iz hladnjaka barem pola sata prije upotrebe, pa nije pravo rješenje za doručak u danu kada vam se žuri u ured!

časopis za masline.gr

Exit mobile version