Masni grah s “peštom” od Florinis papra

Ovi masni grah s pestom napravljen od Florinis paprike Lambrosa Vakiarosa su ukusna hrana. U susjedstvu bi trebao biti dobar kruh i ništa drugo ne želimo.

Materijali

600 gr. okrugli grah

45 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja + 45-60 ml

180 gr. luk, nasjeckani

500 gr. mladi krumpir, prerezan na pola

15 gr. pasta od rajčice

500 gr. concache od rajčice

360 ml temeljca od povrća

1 velika paprika Florinis, iz staklenke

45 gr. peršin, nasjeckani

1 režanj češnjaka

svježi kruh ili orasi za posluživanje

Postupak

Veći lonac zagrijte na srednjoj temperaturi, dodajte 3 žličice. žlicu maslinovog ulja, luk, krumpir i kuhajte 2-3 minute. Nastavite dodavanjem pulpe, concachea od rajčice i juhe te pirjajte oko 10 minuta. Dodajte mahune i promiješajte. Kuhajte 20-25 minuta s polu zatvorenim poklopcem.

U isto vrijeme dodajte Florini papar, peršin, češnjak i 3-4 žličice. maslinovog ulja i zgnječite u pastu.

Kušajte grah i prilagodite sol i papar. Čim su gotovo, dodajte smjesu s paprom Florinis, dobro promiješajte i kuhajte još 10 minuta. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi, ukrasite maslinovim uljem i poslužite sa svježim kruhom.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki