Ovi masni grah s pestom napravljen od Florinis paprike Lambrosa Vakiarosa su ukusna hrana. U susjedstvu bi trebao biti dobar kruh i ništa drugo ne želimo.
Materijali
600 gr. okrugli grah
45 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja + 45-60 ml
180 gr. luk, nasjeckani
500 gr. mladi krumpir, prerezan na pola
15 gr. pasta od rajčice
500 gr. concache od rajčice
360 ml temeljca od povrća
1 velika paprika Florinis, iz staklenke
45 gr. peršin, nasjeckani
1 režanj češnjaka
svježi kruh ili orasi za posluživanje
Postupak
Veći lonac zagrijte na srednjoj temperaturi, dodajte 3 žličice. žlicu maslinovog ulja, luk, krumpir i kuhajte 2-3 minute. Nastavite dodavanjem pulpe, concachea od rajčice i juhe te pirjajte oko 10 minuta. Dodajte mahune i promiješajte. Kuhajte 20-25 minuta s polu zatvorenim poklopcem.
U isto vrijeme dodajte Florini papar, peršin, češnjak i 3-4 žličice. maslinovog ulja i zgnječite u pastu.
Kušajte grah i prilagodite sol i papar. Čim su gotovo, dodajte smjesu s paprom Florinis, dobro promiješajte i kuhajte još 10 minuta. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi, ukrasite maslinovim uljem i poslužite sa svježim kruhom.
časopis za masline.gr