Zagreba Lajfhaki

Mekani kolačići s maslinovim uljem i medom

Recept za ukusne meke kolačiće s maslinovim uljem i medom. Savršen kolačić za velike i male bez dodatka šećera i maslaca!

Komponente

  • 200 gr. med
  • 2 jaja, srednja
  • 1 vanilin
  • 1 prstohvat soli
  • 130 gr. maslinovo ulje
  • 300 gr. tvrdo brašno
  • ½ žlice soda bikarbona
  • 100 gr. čokoladne kapljice

Metoda izvršenja

Dok kuhate, provjerite korake koje ste dovršili i slijedite recept bez da se izgubite.

Kuhajmo…

Zagrijte pećnicu na 170°C na zraku.

Obložiti 3 pleha papirom za pečenje i ostaviti sa strane.

U zdjelu za miješanje ulijte med, jaja, vanilin i sol te mutite pjenjačom velikom brzinom 3-4 minute dok smjesa ne postane pjenasta.

Smanjiti brzinu, postupno dodavati maslinovo ulje, mutiti dok se ne sjedini s ostalim sastojcima i zaustaviti mikser.

Brašno i sodu uspite u zdjelu, promiješajte žlicom i ulijte u kantu.

Dodati kapljice kuverture i mutiti najprije na nižoj, a zatim na većoj brzini nekoliko sekundi dok se sastojci ne homogeniziraju. (Idealno je pokriti kantu prozirnom folijom i prebaciti u hladnjak na 1 sat da se smjesa stegne.)

U svaku tepsiju uz pomoć 2 žlice oblikujemo 6 kolačića, ostavljajući između njih dovoljno prostora.

Prvi pleh prebacite u rernu, a druga 2 držite u frižideru dok se peku.

Pecite 10 minuta na gornjoj rešetki dok kolačići ne dobiju zlatnu boju po cijeloj površini. (Ako smjesu stavimo u hladnjak, peći 12-14 minuta.)

Isti postupak ponavljamo za ostale 2 tepsije.

Izvadite kalupe iz pećnice, ostavite 20-25 minuta da se ohlade i stvrdnu te poslužite.

akispetretzikis.com

Exit mobile version