Meki kolač s kruškama i čokoladom

Kolač od kruške i čokolade harmoničan je spoj slatkoće voća i intenziteta čokolade.

Današnji ukusni kolač je za mnoge prilike: od posebnog doručka do deserta koji se poslužuje na kraju večere. Da biste joj dodatno obogatili okus, u smjesu možete dodati nasjeckane orahe ili komadiće bijele čokolade. Još jedan savjet za davanje svježeg daška kolaču je mariniranje krušaka s limunovim sokom.

Materijali

3 srednje kruške

200 g brašna 00

150 g šećera

100 gr. tamna čokolada

80 g otopljenog maslaca

1 vrećica praška za pecivo

1 prstohvat soli

Provedba

Počinjemo s guljenjem krušaka. Uklonite unutarnje sjemenke i prepolovite ih po dužini. U međuvremenu otopite čokoladu na vodenoj kupki ili u mikrovalnoj pećnici.

U većoj zdjeli tucite jaja sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Zatim dodajte otopljeni maslac i ponovno promiješajte. Postupno dodavati brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli, dobro izmiješati sastojke. Kad dobijemo jednoličnu smjesu, umiješamo otopljenu čokoladu.

Pola smjese izlijte u maslacem namazanu i pobrašnjenu tepsiju i na to mjesto stavite prethodno narezane kruške i prekrijte drugom polovicom tijesta.

Pecite kolač u pećnici na 180°C oko 40-45 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Ako tijekom kuhanja vidite da je previše tamno, prekrijte ga aluminijskom folijom.

Kolač će stajati 2-3 dana u hermetički zatvorenoj posudi. Zamrzavanje se ne preporučuje zbog prisustva svježeg voća.

Uživati.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki