Mocha sladoled | zarpanews.gr

Gotovi sladoled je dobar, ali i onaj “domaći” ima svoju draž i finoću. U ovom receptu dajemo mu okus kave, tj. moke, i garniramo ukusnim čokoladnim umakom.

Spremno za 25′

od SimoniKafiri

Materijali

3 žumanjka

100 g šećer u prahu

600 ml vrhnja sa 35% masti

1 žličica juhe od instant kave

2 žličice Bailey’s ili Kalhua juhe

Za čokoladni preljev

100 g čokoladni couverture u komadićima

100 ml svježeg mlijeka

50 ml kreme

2 žličice Bailey’s ili Kalhua juhe

Postupak

Žumanjke sa šećerom i kavom ulijte u zdjelu za miješanje i tucite dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte piće.

Istucite čvrsti šlag i pjenjačom 1/3 umiješajte u smjesu od jaja.

Novu smjesu ulijte u ostatak šlaga i umiješajte nježnim kružnim pokretima.

Konačnu smjesu premjestite u silikonski kalup ili metalni kalup obložen folijom i stavite u zamrzivač najmanje 6 sati.

Za pripremu čokoladnog preljeva: Stavite komadiće kuverture u zdjelu i zagrijte mlijeko s vrhnjem u kuhalu za vodu. Čim počne mjehurića preliti preko čokolade i miješati marizom dok se umak ne otopi i postane homogen, zatim dodati liker i još kratko miješati. Ostaviti da se ohladi.

Izvadite sladoled iz zamrzivača 15 minuta prije posluživanja, preokrenite ga na tanjur i narežite na ploške. Poslužite preliveno čokoladnim umakom.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki