Zagreba Lajfhaki

Mramorni kolač | zarpanews.gr

Klasična dvobojna mramorna torta od vanilije i kakaa lako postaje omiljena za cijelu obitelj.

Materijali

175 g neslani maslac, na sobnoj temperaturi, plus dodatak za lim

275 g šećer u prahu

3 veća jajeta lagano umutiti žicom

300 g glatko brašno

2 žličice slatki prašak za pecivo

¼ žličice slatka sol

175 g kiselo vrhnje, sobne temperature

3 žličice juha od kakaa

1 žličica žlica punomasnog mlijeka

Postupak

Zagrijte pećnicu na 180°C na zraku. Okrugli kalup zapremnine 900g premažite lagano maslacem. i položite traku papira za pečenje tako da višak viri.

Stavite maslac i šećer u veliku zdjelu i tucite mikserom 5 minuta ili dok ne postane pjenasto. Dodajte jaja jedno po jedno, miksajući dok se ne sjedine prije dodavanja sljedećeg. U međuvremenu pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol u drugoj većoj zdjeli. Nakon što su se sva jaja sjedinila, dodajte smjesu od brašna u tri faze, naizmjenično s kiselim vrhnjem i počevši i završavajući s brašnom. Smjesu podjednako podijelite u dvije posude. Prosijte kakao prah preko jedne zdjele, dodajte mlijeko i miksajte dok sastojci ne budu glatki.

Žlicom naizmjence stavljajte običnu i čokoladnu smjesu u oblik u kapljicama, redajući ih gotovo kao šahovsku ploču. Lagano lupnite kalupom o radnu površinu kako biste uklonili sve zračne džepove. Smjese neko vrijeme miješamo štapićem jer želimo zadržati razmak između slojeva.

Pecite 1 sat i 10 minuta ili dok nož zaboden u sredinu kolača ne izađe čist. Ostavite 15 minuta u kalupu da se hladi, prije nego ga papirom za pečenje pažljivo prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

časopis za masline.gr

Exit mobile version